Hopp til innhold

Geir Endre Rogn

Endringer i trenerteamet

Norges Skiforbund Langrenn har engasjert Geir Endre Rogn (34) som ny juniorlandslagstrener. Samtidig rokkerer Anders Byström (38) opp til rekrutteringslandslagstrener.

Rogn kommer fra Vang i Valdres. Han har mange års studier rettet mot treneyrket med blant annet en mastergrad fra Norges idrettshøgskole. Rogn jobbet de siste syv sesongene på NTG Geilo, samt i team, krets og klubb før dette. Rogn har vært med NSFs smøreteam på enkelte verdenscuprenn, samt i mesterskap i seks sesonger.

- Først vil jeg takke for syv flotte sesonger på NTG Geilo. Det har vært spennende og lærerikt å være med på den utviklingen som har skjedd der. Nå ser jeg fram til nye utfordringer i Norges Skiforbund. Jeg ser frem til å bidra både inn mot løperne på juniorlandslaget, og inn mot de gode langrennsmiljøene rundt omkring i Norge, sier Rogn.

Rullering for Byström
Anders Byström fra Sverige har i to år vært juniorlandslagstrener, men bytter trenerjobb fra 1. august.
- Anders har gjort en imponerende jobb som juniortrener, og er godt kvalifisert til å følge opp våre beste rekrutter. Han var en av mange kandidater som vi intervjuet sammen med bemanningsselskapet Randstad. Blant mange gode trenere valgte vi altså et «opprykk» for Anders, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix