Hopp til innhold

Ny landslagstrener i langrenn

Sjur Ole Svarstad (34) er engasjert som ny landslagstrener på kvinnelandslaget i langrenn.

34-åringen fra Stryn utgjør trenerteamet på kvinnelandslaget sammen med Roar Hjelmeset. Svarstad har signert en toårskontrakt med virkning fra 1. juli.

- Sjur Ole har vært med i fem sesonger som trener for rekruttlandslaget. Er har han levert strålende resultater både i verdenscupen, skandinavisk cup, U-23 og ikke minst bidratt til at mange utøvere er tatt ut til elitelandslagene. Han høster stor anerkjennelse for den jobben han gjør, og flere av utøverne på kvinner elite har hatt Sjur som trener når de var på rekrutt. Sjur vil sammen med Roar Hjelmeset bli et kompetent trenerteam som vil bidra til ytterligere fremgang for kvinnene, sier landslagssjef Vidar Løfshus. 

Svarstad ser frem til «opprykk» fra rekruttlandslaget.
- Det har vært fem uforglemmelige år på rekruttlaget. Jeg føler meg heldig som har fått muligheten til å jobbe med topp motivert langrennsungdom. Den offensiviteten de har vist på trening og i konkurranser er en innstilling jeg har lært mye av og som jeg tar med meg videre. Som en del av trenerteamet på kvinnelandslaget vil jeg møte nye utfordringer, og vil få nye utøvere å utfordre. Det er med stor ydmykhet jeg nå blir en del av en så sterk prestasjonsgruppe. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier han.

NIF-EPI03, 03
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix