Hopp til innhold

Eirik Myhr Nossum (NTB scanpix)

Ny landslagstrener

Eirik Myhr Nossum (30) er ansatt som ny landslagstrener i langrenn fra 1. juni.

Den nye landslagstreneren skal bidra med sin kompetanse mot begge herrelagene, og jobbe tett med begge herretrenerne. Nossum kommer til å jobbe tettest på utøvere fra Østlandet, samt ha en viktig rolle i utviklingsprosjekter for Norges Skiforbund Langrenn.

Eirik Myhr Nossum har gått gradene i langrennssporten de siste ti årene hvor han de to siste årene blant annet har hatt en sentral rolle i Lyn Ski. Han har vært smører, servicemann, trener, hovedtrener, sportslig leder og daglig leder for både utøvere, team og klubb, men aldri vært landslagstrener.
- Dette er en kjempemulighet for meg, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg ønsker å bidra til at Norge fortsatt skal være verdens beste langrennsnasjon fremover, sier Nossum.

Han er utdannet ved Norges idrettshøgskole og har blant annet en master i idrettsfysiologi.

Landslagssjef Vidar Løfshus er glad for at Nossum er på plass i den nyopprettede trenerstillingen.

- Vi kjenner Eirik fra tidligere. Han har vært med oss på flere verdenscuprenn og gjort et godt inntrykk. Både utdannelsen og kompetansen hans er solid. Vi tror at han kan bli en fin tilvekst i trenerteamet og som utøverne kommer til å få nytte av, sier han.

NIF-EPI03, 03
Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix