Hopp til innhold

Klart for BDO-mila

Det blir seks løp i årets sesong. Oppstart er i Lillestrøm torsdag 12. mai med blant andre Martin Johnsrud Sundby på startstreken. Det hele avsluttes i Molde 9. juni.

Norges Skiforbund Langrenn og samarbeidspartner BDO er sammen om å løfte fysisk aktivitet frem og gi alle som vil en arena for mestring. Gutta skal være «harer» for barna på Micro-mila, og deretter utfordre de som løper 10 km på tid i «Utfordreren». Underveis er vinterheltene med på foto og autografer for dem som vil ha det. I Lillestrøm stiller også OL-vinneren Maiken Caspersen Falla fra Gjerdrum IL.

BDO-Mila er en serie terrengløp som arrangeres årlig i samarbeid med Skilandslaget og lokale idrettslag. Løpet skal være et møtested for de fleste, uansett alder og ambisjoner, og gjerne være mål for folks daglige mosjon.
Landslagsherrene er ambassadører for dette lavterskeltilbudet som passer både for hele familien, kollegaer og vennegjenger. Martin, Hans Christer, Niklas, Sjur og de andre gutta på landslaget skal være utfordrere for de som ønsker å konkurrere. Men viktigst oppfordre folk flest til å være mer aktive – gjerne sammen med andre – i hverdagen. Alle gutta er under de ulike BDO-Mila arrangementene tilgjengelige for barn og unge, og de voksne, med sin idrettsglede og raushet til alle som følger dem gjennom vinteren.

BDO-Mila har 4 klasser:
Utfordreren - 10 km. Du løper på tid og konkurrerer om du vil.
Mosjon-mila - 10 km. Du løper/går, uten tidtaking.
Mini-mila - 5 km. Du løper/går, uten tidtaking.
Micro-mila - Ca. 500 m. Barn opp til ca. 7/8 år. Uten tidtaking.

Terminliste BDO-Mila 2016
I 2016 blir BDO-Mila arrangert for 6. året på rad, åtte steder rundt i landet. BDO-Mila har stor deltakelse rundt i landet, men størst er arrangementene på Lillestrøm og i Trondheim, med henholdsvis cirka 2000- og 1500 deltakere. 

Av løperne fra landslaget stiller disse opp:
12. mai, LILLESTRØM: Hans Christer Holund, Martin Johnsrud Sundby, Maiken C. Falla
19. mai, HAMAR: Sjur Røthe, Ingvild Flugstad Østberg
24. mai, BERGEN: Anders Gløersen
25. mai, TRONDHEIM: Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen, Tor-Arne Hetland
7. juni, SKIEN: Emil Iversen
8. juni, FREDRIKSTAD: Martin Johnsrud Sundby
8. juni, TØNSBERG: Sjur Røthe og Tor-Arne Hetland
9. juni, MOLDE: Niklas Dyrhaug og Arild Monsen

BDO-Mila og god folkehelse er et av de bærende elementene i samarbeidet med Norges Skiforbund Langrenn. Avtalen varer i første omgang til etter OL 2018, med opsjon til 2020. BDO har også privatavtaler med Martin Johnsrud Sundby og Ingvild Flugstad Østberg. Begge bidrar inn på kunde- og ansattesiden i BDO.

Du finner informasjon om arrangementet på bdo.no

NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix