Hopp til innhold

Egil Kristiansen (NTB scanpix)

Slutter som landslagssjef

Egil Kristiansen har bestemt seg for å slutte i jobben som trener for kvinnelandslaget i langrenn.

Kristiansen har hatt hovedansvaret for verdens beste løpere siden 2006, og under hans ledelse har Norge til sammen vunnet 23 OL og VM-gull, 10 sølv og 14 bronsemedaljer.

-Jeg føler meg privilegert som har fått mulighet til å jobbe med verdens beste langrennsløpere. Men etter å ha vært i tenkeboksen også etter denne sesongen, har jeg kommet frem til at det er på tide å takke for seg, sier Egil Kristiansen.

-Som trener er det krevende å alltid yte sitt beste mot den samme gruppa utøvere i så mange år. Derfor mener jeg dette er et riktig tidspunkt å slutte på og det vil også bidra til at løperne nå får nye impulser, sier Kristiansen.

-Det er trist at Egil nå har bestemt seg for å slutte og jeg skulle gjerne hatt han med videre, sier Marit Bjørgen som har jobbet tett med treneren i over ti år. 

-Egil har mye av æren for den store suksessen landslaget har opplevd de siste årene, og vi er han en stor takk skyldig, sier Therese Johaug.

Landslagssjef Vidar Løfshus har stor respekt for at Kristiansen nå velger å slutte.

-Egil har brukt all sin tid på at Norge skal ha verdens beste kvinnelige langrennsløpere og jeg forstår at han nå føler tiden er moden for å la andre slippe til, sier Løfshus.

-Resultatene han har oppnådd kan ingen norsk trener vise maken til og det er mye kompetanse og erfaring som nå forsvinner.

Det er ikke klart hvem som overtar jobben som hovedtrener.

Egil Kristiansen har vært trener i Norges Skiforbund siden 2001, og før det løper på toppnivå. Han ble tatt ut på rekruttlaget allerede i 1992. Som trener har han fått flere utmerkelser og i 2011 ble han kåret til ”Årets trener” på Idrettsgallaen. 

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix