Hopp til innhold

Espen Bjervig (NTB scanpix)

Ny administrasjons- og markedssjef

Espen Bjervig (43) er ansatt som administrasjonssjef/markedssjef i Norges Skiforbund Langrenn.

Bjervig gjør dermed en intern rokkering i Norges Skiforbund. I snart to år har han vært salgs- og markedssjef sentralt, men forflytter seg nå 100 prosent over til langrennsdelen i forbundet.  
- Vi har funnet en fin løsning med Espen. Han kan både sport og marked. Samtidig har han ledererfaring. Vi har stor tro på at dette vil være et bra og riktig valg for oss, sier leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad.  

Den tidligere landslagsløperen i langrenn skal lede alt som ikke har med sport å gjøre. Hovedoppgaven blir å lede administrasjonen i langrenn, samt å videreutvikle potensialet kommersielt. Bjervig starter i jobben 1. mai.  
 - Jeg har snart hatt to fantastiske år sentralt i Norges Skiforbund, men da denne muligheten  dukket opp så var det en kjempemulighet som jeg ikke kunne si nei til. Det er i langrenn jeg alltid har hatt hjertet aller mest, men det har vært utrolig spennende å jobbe med alle grener i forbundet, sier Bjervig.  
Etter at Åge Skinstad sluttet som langrennssjef for ett år siden har stillingen ikke blitt erstattet, men splittet opp i todelt lederstilling. Asgeir Moberg (60) ble konstituert som administrativ leder i fjor høst, men går fra 1. mai tilbake i jobben som arrangementssjef i langrenn.  

Torbjørn Skogstad forteller at langrennsledelsen har hatt en god vurdering og går nå tilbake på en tidligere ledelsesmodell, hvor to personer rapporterer direkte til langrennskomiteen.  
- Vi har hatt en grundig gjennomgang av egen organisasjon og fremtidige behov. Vi føler oss trygge på at det er riktig å gå videre med en todelt lederstilling. Dette fungerte også greit sist sesong, sier Skogstad.

Landslagssjef Vidar Løfshus vil fortsatt ha hovedansvaret for alle landslag. Bjervig og Løfshus rapporterer dermed til langrennskomiteen i Norges Skiforbund.  

Fakta
Espen Bjervig (43)
Utdannelse: Siviløkonom
Klubb: Gjerdrum Skiklubb (trener for Ullensaker Skiklubb)
Bor på Jessheim (fra Nøtterøy), gift, tre barn , NSF landslagsløper langrenn fra 1993-2003 (WC seier og VM sølv). 
Arbeidserfaring: Salgssjef AstraZeneca (2003-2005), daglig leder og Salgsdirektør Acta Kapitalforvaltning (2005-2011), daglig leder Bjørn Dæhlie sport (2011-2014) og salgs/markedssjef Norges Skiforbund (2014-2016).

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix