Hopp til innhold

Inn i skiforbundet

Emil Weberg Gundersen (29) er fra i dag ansatt som ny trener/coach i Norges Skiforbund Langrenn.

Den tidligere manageren i Team LeasePlan blir knyttet til markedsavdelingen i langrenn. Weberg Gundersen vil dermed få en blandingsrolle mellom sport og marked. Han kommer opprinnelig fra Hamar, men flyttet nylig til Vestby med sin familie. Frem til 2011 satset han for fullt på langrenn, men tok da over driften av Team Norgeshus som han selv var med å starte.

- Vi får inn en som kan både kunde og sport. Emil vil styrke vår markedsavdeling slik at vi kan levere enda sterkere til kundene våre, sier kommersiell leder i langrenn, Bernt Halvard Olderskog. 

Thomas Alsgaard hentet Weberg Gundersen i 2013 for å lede hans langrennslag igjennom stillingen som daglig leder. Gjennom tre år i den jobben har han fått oppleve stor utvikling og suksess med seiere i blant annet  Vasaloppet og Birkebeinerrennet. Teamet har også tatt godt for seg av premiebordet i blant annet NM på ski, samt fostret løpere til landslaget.

- Jeg stortrivdes i Team LeasePlan Go, men måtte gripe denne muligheten til å ta et nytt steg i egen karriere. Nå får jeg anledning til å bidra i Norges Skiforbund Langrenns videreutviklede satsing hvor de drar sponsorarbeidet et nytt steg videre. Jeg får et bein i trenerteamet og et i markedsenheten. På denne måten får jeg fin kontakt med trenerteamene for damene og herrene, samt kontakt med utøverne som igjen vil være en vinn-vinn situasjon inn mot mitt bidrag for sponsorene, sier Weberg Gundersen.

NIF-EPI03, 03
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix