Hopp til innhold

Sendingene Ski Tour Canada på kveldstid på NRK var svært populære. (NTB scanpix)

Rekordtall for langrenn

TV-seernes interesse for Ski Tour Canada har satt nye rekorder på NRK.

Ikke nok med at Skavlan og Lindmo endret sine sendetider fredag og lørdag. Sist lørdag satte langrenn ny seerrekord på NRK2 med 696.000 TV-seere i snitt på mennenes 15 km jaktstart. Ingen andre program på NRK2 hadde tidligere hatt høyere TV-tall. Fredagens og lørdagens sendinger hadde over millionen i snitt, og sist uke lå tallene på rundt 900 000 TV-seere. Og langrennsendingene på NRK har vært blant de aller mest populære av alle programmer under Touren hvor NRK har hatt svært høye markedsandeler.

- Vi er strålende fornøyd. Dette er fantastiske tall, sier sportssjef i NRK, Rune Haug.

For mens langrennsinteressen har gått ned andre steder i Europa i årets sesong, er årets Ski Tour Canada blitt en kjempesuksess for NRK. Dette gleder landslagssjef Vidar Løfshus ekstra.

- Utøverne og vi fikk meldinger underveis i Touren om at TV-tallene var høye. Dette setter vi selvfølgelig utrolig pris på, og vi er ydmyke overfor den store langrennsinteressen blant nordmenn flest. Vi vet at Therese, Martin, Ingvild, Petter og Heidi er blant de mest populære idrettsutøverne i Norge, men disse TV-tallene er høyere enn det vi også hadde forventet. Dette er uansett veldig moro, sier Løfshus.

Det som også er ekstra gledelig, er at langrennsendingene på NRK ikke er over for i år. Helga etter påske satser for første gang NRK tungt fra NM del 2 på Beitostølen.

NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix