Hopp til innhold

Tor-Arne Hetland (NTB scanpix)

Hetland ny landslagstrener

Norges Skiforbund Langrenn har engasjert Tor-Arne Hetland (42) som hovedtrener for menn allround fra kommende sesong.

Hetland ga seg som langrennsløper etter 2009-sesongen. Da hadde 42-åringen vært på ulike NSF-landslag siden 1992. Hetland er tidligere verdensmester- og olympisk mester. De siste sesongene har Hetland vært landslagstrener i henholdsvis Tyskland, Sveits og Canada. Gjennom Meråker videregående skole, Høgskolen i Nord-Trøndelag og diplomtrenerutdannelsen fra Sveits (tilsvarer topptrenerstudiet i Norge) har han gjennomført trinnene i den formelle trenerstigen.

Hetland har det siste året jobbet sammen Trond Nystad som trener for menn allround. I løpet av sesongen 2015-2016 har han skaffet seg kunnskap og lært dynamikken i treningsgruppa og i det norske landslagssystemet å kjenne.
- Tor-Arne har på dette året opparbeidet seg stor respekt for den jobben han legger ned blant utøverne. Vi vet at vi har gjort et godt valg, og at han er riktig mann for å videreføre den prestasjonskultur vi har utviklet i norsk langrenn. Tor-Arne vil være garantisten for den gode treningskulturen som Martin Johnsrud Sundby og co, sammen med Trond Nystad, har stått for den siste perioden, sier landslagssjef Vidar Løfshus. 

Langrennssesongen 2015-2016 har vært en fenomenal for norsk langrenn.
- Det har vært flott å få være en del av et lag med løpere som drar i samme retning, og med ønske om å bli best. Trond har vært raus og gitt meg stort ansvar på allroundlaget i årets sesong. Jeg ønsker å videreføre en kultur der utøverne sammen tar ansvar for egen trening og utvikling. Laget skal være best trent og sette en standard som nye generasjoner skiløpere ønsker å strekke seg mot. Jeg ser frem til å jobbe videre med laget og sammen med resten av støtteapparatet utvikle hver enkelt utøver slik at de kan ta ut sitt maksimale potensial, sier Hetland.

Norges Skiforbund Langrenn er også i en fase hvor resten av trenerkabalen skal besettes. I dag har verken hovedtrener kvinner elite Egil Kristiansen eller trener Roar Hjelmeset forlenget sine kontrakter. Det er ventet en avklaring på dette rett etter NM del 2 på Beitostølen helga etter påske.

I løpet av april 2016 vil Norges Skiforbund Langrenn utlyse en nyopprettet stilling som trener for elite menn for å styrke både allround- og sprintteamene ytterligere.
- Vi søker etter en utviklingsorientert trener som kan bidra til å komplementere vårt trenerkorps. Vi ser for oss en trener som har en utfordrerrolle både overfor sprint og allround, men endelig beslutning er ikke tatt, forteller Løfshus.

nif-epi04, 04
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix