Hopp til innhold

Vedtak til påtale i saken mot Therese Johaug

Norges Skiforbund er i dag orientert om Påtalenemndas (i Antidoping Norge) vedtak til påtale i saken mot Therese Johaug.

Påtalenemnda har anbefalt en sanksjon med utestengelse på 14 måneder.  Et påtalevedtak er ikke en dom, og inneholder kun nemndens beslutning om å reise påtale og hva nemnden anbefaler som sanksjon. 

-Vi er ikke kjent med detaljer i innholdet i påtalevedtaket og avventer nå den videre prosessen. Vi mener derfor det ikke er riktig av NSF å kommentere vedtaket før domsutvalget er ferdig med sitt arbeid og har avsagt en dom. Vi henviser til Therese Johaugs advokat, Christian Hjort, for eventuelle ytterligere kommentarer, sier kommunikasjonssjef i NSF, Espen Graff.   

Løperne og støtteapparatet på langrennslandslaget er også informert om påtalenemndas vedtak og forslag til sanksjon.

-Vi er forberedt på at det kan bli mye fokus på konsekvensene av det som har skjedd i tiden som kommer, men vi ønsker ikke å kommentere noe mer rundt dette nå. Det aller viktigste for oss er å ta vare på Therese så godt vi kan, sier Marit Bjørgen.

nif-epi04, 04
Foto: Hanna Johre / NTB