Hopp til innhold

Fra NM på ski del 1 i vinter i Tromsø (NTB scanpix)

Tre vil ha ski-NM 2019

Det blir en kamp om å få NM nordisk senior del 1 i langrenn 2019. Tre kandidater har søkt om mesterskapet.

NM del 1 i langrenn har høy prestisje med stor oppmerksomhet. Hoved-NM i langrenn har fire øvelser på fire dager, sendes direkte på NRK, som regel noen uker før sesongens OL eller VM. I 2019 planlegges NM del 1 i forkant av VM i østerrikske Seefeld. Lillehammer, Meråker og Sør-Trøndelag skikrets (Granåsen) har søkt om mesterskapet. Lillehammer og Granåsen har i tillegg søkt på både hopp og langrenn

- Vi er glade for å ha mottatt tre sterke søknader. NM på ski er en viktig tradisjon å videreføre. Frem mot jul kommer vi til å gjøre en teknisk vurdering av søkerne. Denne oversendes de relevante grenkomiteene for uttalelse, deretter til Skistyret for tildeling i månedsskiftet januar/februar 2018, forklarer arrangementskonsulent Øistein Lunde i Norges Skiforbund.

Tidligere har det blitt arrangert NM del 1 på alle tre arrangørstedene som har søkt. NM på ski til vinteren arrangeres på Lygna 2.-5. februar, noen uker foran VM i Lahtis. Det er meldt seg to søkere til junior-NM 2018 og Hovedlandsrennet 2019. 

Disse søknadene om nasjonale mesterskap i årene har NSF mottatt:

NM langrenn junior 2018
Steinkjer Skiklubb
Alvdal IL/ Tynset IF (Savalen)

Hovedlandsrennet nordisk 2019
Steinkjer Skiklubb
IL Skrim

NM nordisk senior del 1 2019
Lillehammer Skiklub (søker hopp stor bakke og langrenn)
IL Varden Meråker (søker langrenn)
Sør-Trøndelag skikrets (søker hopp stor bakke og langrenn)

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix