Hopp til innhold

Theres Johaug - Davos 2015 (Foto: NTB Scanpix)

Trippel- og dobbeltseier

Therese Johaug vant foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng, mens Martin Johnsrud Sundby vant foran Finn Hågen Krog.

Resultater fra Tour de Ski på fisski.com

Uttak
Etter tidenes desember måned i norsk langrenn reiser vi forrventingsfulle til Lenzerheide, Sveits og åpningen av FIS Tour de Ski 2016. 
Vi har tatt ut 17 utøvere og har vel aldri hatt flere som kan ta topplasseringer sammenlagt. Samtidig har vi også fokus på at de som har en vinnersjanse i de forskjellige World Cupene.Dette har gjort sitt til at det har vært et krevende uttak. Der flere gode utøvere ikke har fått plass på laget.

Utøvere som Maiken Caspersen Falla og Sondre Turvoll Fossli har ikke som intensjon å fullføre Touren i sin helhet. Som sagt har vi lagt lista svært høyt og vi tok med utøvere som enten har topp 10 plassering innen rekkevidde eller en sjanse til å vinne en sammenlagt World Cup. Det har ført til at det en en viss ubalanse mellom kjønnene med 10 menn og 7 kvinner. 

Spesielt gledelig er det at Emil Iversen fra rekruttlandslaget og Kari Øyre Slind fra Team Veidekke Trøndelag har prestert på så høyt nivå, at de er kvalifisert for laget. Begge to er debutanter i denne sammenhengen.

Kvinner

 
Maiken C Falla Gjerdrum
Therese Johaug Nansen IL
Heidi Weng  IL i BUL
Ingvild Flugstad Østberg Gjøvik Skiklubb
Astrid U Jacobsen  Heming IL
Kari Øyre Slind Oppdal IL 
Ragnhild Haga  Åsen IL

Menn

 
Martin Johnsrud Sundby Røa IL
Petter Northug Strindheim IL
Niklas Dyrhaug Tydal IL
Didrik Tønseth Byåsen IL
Anders Gløersen Rustad IL 
Finn Hågen Krogh Tverrelvdal
Hans Christer Holund Lyn Ski
Sjur Røthe  Voss
Emil Iversen IL Varden
Sondre Turvoll Fossli Hokksund IL
nif-epi04, 04
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix