Hopp til innhold

Sigurd Braathen Reigstad (til venstre) og Simen Nordhagen (til høyre) jubler for sølv og bronse i junior-VM. I midten vinner Ilia Bezgin. (Newspower)

Rulleski-VM Val di Fiemme

Sølv og bronse på 200 meter sprint fredag kveld. Dobbelt gull til Norge lørdag.

Resultater på fisski.com

Omtaler fra konkurransene
Teamsprint lørdag:

Dobbelt VM-gull til Norge

Ragnar Bragvin Andresen sikret VM-gull.

Marius Caspersen Falla og Ragnar Bragvin Andresen sikret VM-gull til Norge i teamsprint i Val di Fiemme i ettermiddag.

På den tredje dagen i rulleski-VM lyktes de norske herrene skikkelig i den italienske dalen. Bragvin Andresen avgjorde for Norge på den siste etappen, mens Caspersen Falla gikk fantastisk bra på sine fem etapper for Norge. Italia tok annenplassen, mens Sverige ble nummer tre. 

- Dette var fantastisk moro. Den siste timen har jeg svevd på en sky. Det var skikkelig trøkk og god stemning langs hele den 2,3 km lange løypa. Marius gjorde en glimrende jobb. Han ga meg et bra utgangspunkt på hver eneste veksling, sier Bragvin Andresen.

- På den siste og avgjørende femterunden for min del så følte jeg at jeg hadde kontroll. Da jeg klarte å henge med over den siste bakketoppen var jeg ikke i tvil om at jeg skulle klare å ta russeren i spurten. I dag følte jeg meg skikkelig sterk, sier Bragvin Andresen.

Dette er Ragnars tredje VM-gull. Rulleskispesialisten tar også medalje i sitt fjerde VM på rad.

- Vi var revansjesugne etter sprinten fredag. Jeg var heller ikke god nok på sprinten i år, men dette er en herlig seier, sier Bragvin Andresen.

Marius Caspersen Falla, tvillingbroren til Maiken, reiste egentlig til Val di Fiemme for å gå teamsprinten med Ragnar. Foran VM var han veldig usikker, men imponerte kolossalt mot både VM- og OL-medaljører i langrenn.

Nikita Kriukov gikk blant annet på det russiske laget som egentlig gikk inn til sølv, men laget ble diskvalifisert på grunn av en feil veksling. Det italienske sølvlaget stilte med blant andre Federico Pellegrino på laget.

Det ble enda en gull i Val di Fiemme lørdag. Marte Fosen fra Fossum og Amaile Honerud Olsen fra Mjøndalen sikret gull i juniorklassen. Honerud Olsen avgjorde for Norge i den siste svingen før spurten. Russland tok sølv, mens Sverige tok bronsen.


Marius Caspersen Falla og Ragnar Bragvin Andresen

Sprint fredag:

Tett i finalen i juniorklassen på 200 meter sprint.

Sigurd Braathen Reigstad fra Osterøy IL/Vossalangrenn og Simen Nordhagen fra Strandbygda IL gikk inn til sølv og bronse i junior-VM i rulleski på 200 meter sprint i italienske Val di Fiemme fredag kveld.

Simen Nordhagen vant bronsefinalen klart etter at han tapte semifinalen mot gullvinnernen, russiske Ilia Bezgin.

Amailie Honerud Olsen gikk inn til fjerdeplass i kvinnenes juniorklasse etter at hun tapte bronsen på målstreken. 

Ragnar Bragvin Andresen var best av de norske seniorene. Bragvin Andresen endte på femteplass, mens Ludvig Søgnen Jensen ble nummer seks. Kristian Ankersen endte på åttendeplass.

Motbakkerenn torsdag:

Amalie Honerud Olsen ble beste norske på fjerdeplass. Den norske jenta var under fire sekunder bak bronsemedaljevinner Monica Tomasini fra Italia i juniorklassen. Marte Fosen, ble nummer ni.

Amalie Honerud Olsen og Marte Fosen

Simen Nordhagen beste nordmann på 17. plass, mens Sigurd Braathen Reigstad ble nummer 28 i mennenes juniorklasse.

Marius Caspersen Falla ble beste norske på 19. plass i seniorklassen, mens Kristian Ankersen ble nummer 26. 

Marius Caspersen Falla

Forhåndssak
Norges Skiforbund sender ni utøvere til denne ukens rulleski-VM i italienske Val di Fiemme. Det er fire juniorer og fem seniorer som får sjansen i årets VM. Mesterskapet innledes med motbakkerenn i klassisk torsdag. Fredag og lørdag er det henholdsvis sprint og teamsprint, mens mesterskapet avsluttes med fellesstart i fri teknikk søndag. 

Disse stiller for Norge:

Kvinner, junior
Marte Fosen, Fossum IF
Amailie Honerud Olsen, Mjøndalen IF

Menn, junior
Sigurd Braathen Reigstad, Osterøy IL/Vossalangrenn
Simen Nordhagen, Strandbygda IL 

Menn, senior
Marius Caspersen Falla, Gjerdrum IL/Team Jobzone
Ragnar Bragvin Andresen, Njård/Team Jobzone
Jostein Olafsen, Bærums Verk
Kristian Ankersen, Oseberg Skilag
Ludvig Søgnen Jensen, Bærums Verk/Team Jobzone

 

Mesterskapets nettside

NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix