Hopp til innhold

Eirik Brandsdal og Heidi Weng vant årets sommer Grand Prix-sammenlagt.

Suksess med sommer Grand Prix

- Vi er både stolte og ydmyke over den store interessen for langrenn i sommerhalvåret, sier leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad.

Nysatsingen sommer Grand Prix er akkurat ferdig med syv tv-sendte rulleskirenn i løpet av sommeren. Avslutningen i Trondheim lørdag ble en kjempesuksess med mellom 25 og 30 000 tilskuere på plass.

- Vi ønsker å utvikle oss fra år til år, men arrangementene i år har holdt et høyt nivå. Det er viktig med renn i bysentra hvor vi får vist fram langrennssporten for et større publikum. Publikumsoppslutningen har også vært fantastisk på alle stedene, mener Skogstad.

Dette er også eneste gangen langrenn er på tv i prime time på en fredag og lørdag. Tv-tallene har vært meget bra, flere av rennene har hatt rundt 50 prosent markedsandel.

- Dette er utrolig viktig for oss. Langrenn bekrefter sin posisjon som «helårsidrett». Interessen for rulleski er blitt stor. Vi ønsker å møte publikums behov også i sommerhalvåret. God konkurransetrening er de beste forberedelser for våre utøvere. Vi har derfor også satset mer på rulleski enn tidligere. Mange av de nest beste løperne, samt flere team prioriterer også å være med. Det forteller også hvilket status i miljøet disse rennene har fått. Vi har allerede blitt varslet om flere spennende nysatsinger kommende sommer fra arrangørene, men det blir viktig å først gjøre en evaluering. Selvfølgelig kan vi også gjøre ting bedre, og dette blir uansett spennende, sier Skogstad.

Årets tv-tall sommer Grand Prix

Oslo Skishow
Sprint, Rådhusplassen: 530 000

BLINK
Lysebotn Opp: 585.000
Sandnes fredag: 446.000
Sandnes lørdag: 516.000

Toppidrettsveka
Aure: 333 000
Knyken: 353.000
Trondheim: 443.000 

Les også: Heidi Weng og Eirik Brandsdal vant sammenlagt

Nettsiden til sommer Grand Prix 

NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix