Hopp til innhold

Kjempefornøyd med internasjonal juniorsamling

Norges Skiforbund er meget godt fornøyd med årets internasjonale juniorsamling.

Hovedleder Brit Baldishol forteller at stort sett alt har gått på skinner i den historisk største internasjonale juniorsamlinga i langrenn. 

Det var 135 utøvere fra 15 nasjoner og 25 trenere som deltok på talentsamlingen som foregikk i Oslo og på Sjusjøen 6.-14. august. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Sondre Turvoll Fossli bidro som trenere og inspiratorer. De er begge mentorer for Morgendagens Helter hos Statoil.

Fra Norge stilte juniorlandslaget. På programmet for samlingen sto blant annet myrløp, flere rulleskiøkter i både klassisk og skøyting, samt styrke, spenst og hurtighet. Samlingen var en unik mulighet for unge talenter til å få tilbakemeldinger fra noen av de beste utøverne og trenerne i langrennssporten, både fra norske og fra andre nasjoner. Det var Norges Skiforbund som sto bak samlingen i samarbeid med Statoil. Målet er at nasjonene skal lære av hverandre og gjøre hverandre bedre, for på den måten å bidra til at langrennssporten utvikler seg videre.
- Vi fikk veldig mange gode tilbakemeldinger fra utøvere og ledere underveis. Dette ble en kjempebra samling, sier Baldishol.


Se innslag på NRK
nif-epi04, 04
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix