Hopp til innhold

Marit Bjørgen i fylkestingssalen i Trondheim. (Carl-Erik Eriksson)

Marit Bjørgen ble VM-ambassadør

Trondheim kommune og Norges Skiforbund får drahjelp fra skidronning Marit Bjørgen, i arbeidet med å få VM på ski til Trondheim i 2021.

Tirsdag undertegnet Marit Bjørgen og ordfører Rita Ottervik en ambassadør-avtale i fylkestingssalen i Trondheim. 35-åringen fra Rognes i Midtre Gauldal ble dermed den første offisielle VM-ambassadøren for Trondheim 2021.

Ordføreren var sjeleglad for at Bjørgen gjennom sine prestasjoner, holdninger og status som forbilde for barn og unge, vil engasjere seg for trondheimssøknaden.
- Bedre ambassadør kan vi ikke få, sa Rita Ottervik da avtalen ble underskrevet.

Aktørene rundt VM-søknaden gjorde opp status under en samling i Trondheim. Både kommunaldirektør Morten Wolden og prosjektleder Guri Hetland holdt innlegg om arbeidet som er gjort og som gjenstår.

Samme dag var det nøyaktig ett år til avgjørelsen skal tas under FIS-kongressen i Cancún i Mexico. Her vil enten Trondheim, Oberstdorf eller Planica få klarsignal for å arrangere VM i 2021. Til Mexico skal også Marit Bjørgen, som er glad for å kunne bidra i VM-prosjektet.
- Dette er viktig for både Trondheim og ski-Norge, sa Bjørgen.

Selv har hun 22 VM-medaljer, hele 14 av dem i edleste valør. Hun var ikke med under ski-VM i Trondheim i 1997, men har gode minner derfra. Der så hun blant annet sin nåværende samboer, Fred Børre Lundberg, ta gull i lagkonkurransen i kombinert.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix