Hopp til innhold

Frank Heggebø

Team Veidekke Vest etablert

Norges Skiforbund har tatt ut 11 utøvere i det nyopprettede Team Veidekke Vest.

NB! Team Veidekke Vest presenteres på Sartor Storsenter, Sotra utenfor Bergen fredag 22. mai klokken 16.30. Før og etter presentasjonen inviterer vi publikum til å utfordre løperne til stakekonkurranse på stakemaskiner lånt ut av Sprek og Blid. De som kommer lengst på 30 sekunder får premie. Arrangementet varer fra klokken 16.00 til 18.00 og skjer i området rundt den nye kinoen og Vil Vite-senteret på Sartor. NB. Aldersgrense i stakekonkurransen er satt til 13 år

Regionlagene er en felles satsing mellom Norges Skiforbund Langrenn og Veidekke. Lagene representerer utøvere som ligger rett under dagens langrennslandslag, og som har ambisjon om å bli eliteutøvere. Med Team Veidekke Vest på plass er alle fem regionlagene i drift. De fire andre regionlagene er Team Veidekke Innlandet, Team Veidekke Trøndelag, Team Veidekke Nord-Norge og Team Veidekke Oslofjord.

Det er Agder og Rogaland Skikrets, Hordaland Skikrets og Sogn og Fjordane Skikrins som har etablert det siste Veidekke-laget i samarbeid med Norges Skiforbund. På det nyopprettede laget er det tatt ut fire kvinner og syv menn.  
- Vi er veldig glad for å ha dette teamet på plass, og føler nå at vi endelig kan gi også løperne fra vår region et solid tilbud, sier leder i styringsgruppen til Team Veidekke Vest, Geir Olav Håland.

Det har vært arbeidet med regionlaget siden høsten 2014. Et viktig arbeid har vært å få sikret en trygg finansiering av laget. Veidekke er lagets generalsponsor, men også kveiteprodusenten Sterling i Rogaland og kjøpesenteret Sletten Senter i Bergen er med å sikre at laget er etablert. Arbeidet med ytterligere finansiering fortsetter parallelt med oppstart av teamet. 

Frank Heggebø fra Ølen er ansatt som trener for teamet. Han har erfaring blant annet fra Hovden Skigymnas, Sirdal Ski og Team Synfjell.

- Vi har fått en solid trener til å ta ansvar for laget. Vi er trygg på at Frank, i samarbeid med oss og Skiforbundet, skal gi våre 11 løpere et svært godt tilbud, sier Håland.

Disse er tatt ut:

Magnus Lian Aarrestad

Sandnes IL

Anne Vatnedalen

Bykle IL

Lisa Kvamme

Hjelmeland IL

Renate Tjetland

Gjesdal IL

Vebjørn Turtveit

Voss IL

Nils Magnus Bøen Grave

Korlevoll IL

Gaute Kvåle

Røldal IL

Hege Djukastein

Bulken IL

Gjøran Tefre

Førde IL

Trygve Henden Gaasø

Fjellhug/Vereide IL

Torstein Bu

Førde IL


Geir Olav Håland

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix