Hopp til innhold

Sommer Grand Prix rulleski

- Det er svært viktige for oss for å ha helårsfokus rundt Norges mest populære idrett og idrettsutøvere, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Sommer Grand Prix i rulleski er den nye etterfølgeren av den tidligere Norgescupen, og er de siste årene blitt svært viktige arrangementer for Norges Skiforbund.

- Vi ønsker å møte publikums behov også i sommerhalvåret. God konkurransetrening er de beste forberedelser for våre utøvere, sier Skinstad. 

Rennene i årets Sommer Grand Prix fordeler seg på tre ulike arrangementer.

OSLO SKISHOW
Sommer Grand Prix på rulleski (norgescup) innledes med Oslo Skishow 9. juni fra Aker Brygge. Rennet arrangeres for femte året på rad og sendes på NRK. Oslo Skishow er et årlig rulleskirenn for nasjonale og internasjonale skistjerner med start og målgang på Rådhusplassen i Oslo.

BLINK FESTIVALEN
30.juli-1. august inngår norgescupen i den store langrenns- og skiskytterfesten på Vestlandet, Skifestivalen BLINK. Det hele starter med Lysebotn Opp, mens det er renn i Sandnes sentrum 31. juli og 1. august. Rennene sendes på NRK. Følg med på www.blinkfestivalen.no

TOPPIDRETTSVEKA
Norgescupen avgjøres i forbindelse med populære Toppidrettsveka som i år arrangeres i Aure, Knyken (Orkdal) og i Trondheim 20.-22. august. Også Toppidrettsveka vil bli TV-sendt. Følg med på www.toppidrettsveka.no

Sammenlagtvinnerne i årets Sommer Grand Prix får fri bil til disposisjon i ett år. Totalt teller 5 av de syv konkurransene i årets Sommer Grand Prix. Det er vanlig World Cup skala som benyttes etter hvert løp. Med 100 poeng til vinneren – deretter 80 – 60 – 50 – 45 osv.

Gå til nettsiden for Sommer Grand Prix

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix