Hopp til innhold

Lars Berger

Ny landslagstrener for funksjonshemmede

Lars Berger (35) fra Lesja er ansatt som ny landslagstrener for syns- og bevegelseshemmede i skiskyting og langrenn.

Berger, som bor til daglig på Øyer, starter opp jobben for fullt 1. mai. Han er på plass på Ullevål i dag for forberedende møter til den nye landslagstrenerjobben.

- Da jeg bestemte meg for å legge skiene på hylla, er dette en kjempespennende mulighet for meg. De beste utøverne i syns- og bevegelseshemmede legger ned like mye innsats som de beste funksjonsfriske. Jeg gleder meg veldig til å starte arbeidet, sier Berger.

I samarbeid med Olympiatoppen blir det opprettet et felles landslag i skiskyting og langrenn foran 2015-2016-sesongen.


Prosjektleder integrering i Norges Skiforbund, Anne Ragnhild Kroken, ønsker Lars Berger velkommen som landslagstrener.

- Vi er utrolig glade for å ha på plass en landslagstrener som er verdensmester i både skiskyting og langrenn. Denne IPC-satsingen i samarbeid med Norges Skiskytterforbund og Olympiatoppen er veldig spennende, og vi mener Lars er den rette mannen til å lede laget frem mot både VM i 2017 og Paralympics i 2018, sier landslagssjef Åge Skinstad.

- Vi ser frem til å samarbeide med Norges Skiforbund og Olympiatoppen om å utvikle verdens beste IPC landslag. Vi tror Lars er rett mann på rett plass med sin erfaring fra begge idrettsgrener, og ser frem til å bidra med vår kompetanse, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix