Hopp til innhold

Therese Johaug (t.v.), Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg

Seier til Johaug og Livers

Therese Johaug og Toni Livers vant Skarverennet 2015.

Therese Johaug er dronningen av Skarverennet. I dag tok hun sin åttende seier, men fikk knallhard konkurranse av sveitsiske Serina Boner. I herreklassen ble det et nervepirrende oppgjør mellom Martin Johnsrud Sundby og sveitsiske Toni Livers, hvor Livers kom en stortålengde foran Sundby i mål. 

Therese Johaug ledet kvinneklassen fra start til mål. Hun klyver som vanlig de harde bakkene ut fra start på Finse i et tempo de andre ikke kan følge. Sveitsiske Serina Boner hang riktignok på et lite stykke bak Johaug gjennom hele løpet, og var til slutt 12 sekunder etter Johaug i mål. Ingvild Flugstad Østberg ble nr. 3, mens Marit Bjørgen ble nr. 4.

I herreklassen ble det knallhard kniving, til siste stavtak. Sveitsiske Toni Livers og Martin Johnsrud Sundby fikk en luke til resten av feltet tidlig i løpet. En stund så det ut til at Sundby skulle dra fra Livers. Men de to kom likt inn til mål, og Livers vant ett hundredel foran Sundby. Fjorsårsvinner Chris Jespersen kom ett godt stykke bak tetduoen, på en tredjeplass.

Forhåndssak
Skarverennet - vårens vakreste eventyr og skisesongens avslutning - går av stabelen lørdag 18. april.
På startstreken står som vanlig eliteløperne, klar for en siste kraftanstrengelse før de avslutter sesongen, sammen med i alt 12.200 løpere som dekker alle aldere, ambisjoner og ferdigheter. 

Chris Jespersen og Therese Johaug er begge klare til å forsvare førsteplassene fra i fjor. De vil få tøff kamp av tidligere vinnere som Martin Jonsrud Sundby, Marit Bjørgen og Petter Northug jr. I år har Northug med seg begge brødrene, Even og Thomas, mens damelaget stiller med utfordrere som Heidi Weng, Astrid Urenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg.

- Det er viktig å huske at Skarverennet er et veldig populært turrenn. Til sammen 12.200 personer i alle aldre går den 38 km lange løypa fra Finse til Ustaoset. Her er det plass til alle, og det blir en folkefest som mangler sidestykke, forteller daglig leder i Geilo Idrettslag Espen Nordby Andersen. Han understreker at Skarverennet er det største arrangementet som skjer i bygda gjennom året, og alle har en rolle i å få dette av stabelen. 
 - En fantastisk dugnadsinnsats og ikke minst samarbeid mellom idrettslag og næring. Noen sier at turrenn ikke er like populært lenger, det har ikke vi merket noe til, sier Andersen. 

Alt om Skarverennet på skarverennet.no

NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix