Hopp til innhold

Tor-Arne Hetland og Vidar Løfshus

Hetland ny landslagstrener

Tor-Arne Hetland (41) er ansatt som ny landslagstrener i langrenn.

Hetland kommer til å være landslagstrener på allroundlandslaget hvor han kommer til å jobbe tett med hovedtrener Trond Nystad.

- Jeg føler meg privilegert som får jobbe i Norge med så mange gode langrennsløpere. Dette har jeg sett frem til i mange år, og nå får jeg sjansen, sier han.

Tor-Arne Hetland ga som langrennsløper etter 2009-sesongen. Da hadde 41-åring vært på ulike NSF-landslag siden 1993. Hetland er tidligere verdensmester- og olympisk mester. De siste sesongene har Hetland vært landslagstrener i henholdsvis Tyskland, Sveits og Canada. Han har utdannelse som diplomtrener fra Sveits (tilsvarer topptrenerstudiet i Norge). 

- Tor-Arne har stor respekt i miljøet, og vi føler at han har noe å tilføre oss. Han har tatt utdannelse som trener, og gått gradene. Tor-Arne er et spennende og bra valg for oss, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

NIF-EPI03, 03
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix