Hopp til innhold

Larsen ny hovedtrener

Norges Skiforbund Langrenn ved Styringsgruppa for Team Veidekke Nord-Norge (TVNN) har engasjert Roy Helge Larsen (52) som ny hovedtrener for laget.

Larsen er født og bosatt i Tromsø. Han vil starte arbeidet umiddelbart.

Roy Helge Larsen har en lang aktiv karriere å vise til. Blant annet deltok han i 10 norgesmesterskap som senior. Han har også flere starter i Holmenkollens femmil. De siste 14 årene har han vært aktiv som trener i Kvaløysletta Skilag.

- En av hovedgrunnene til at jeg sa ja til dette, er at jeg har stor tru på nord-norsk skiidrett. Den har jeg lyst til å være med og videreutvikle, og ser veldig frem til denne sjansen. Neste sesong vil et av de store sportslige målsettingene for teamet være NM på hjemmebane, og det inspirerer oss løpere og ledere at dette går på hjemmebane i Tromsø, sier Larsen.

Den nye treneren har vært med som leder og smører for Troms Skikrets på junior- og seniornivå. I det daglige arbeidet har han blant annet drevet sin egen bedrift med base i Tromsø fra 1997 til bedriften ble solgt i 2011.

Leder for styringsgruppa, Per Oskar Andersen, ser frem til at Larsen starter opp jobben.

- Vi har søkt en sterk og samarbeidende leder. I Roy Helge har vi fått en trener og leder som vi tror kan organisere, begeistre og drive vårt nye lag videre i årene som kommer. Hans brede ledererfaring og offensive innstilling, er egenskaper som vi har lagt stor vekt på i ansettelsen, sier han.

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix