Hopp til innhold

Sjur Røthe (NTB: Scanpix)

Bendit Langrennsfestival

Sjur Røthe og Odd-Bjørn Hjelmeset kommer til Bendit Langrennsfestival på Sjusjøen 28. og 29. mars, og nå håper de å se så mange som mulig på start til sesongens sunneste langrennshelg.

Bendit Langrennsfestival arrangeres på Sjusjøen for andre gang i år, og 28. og 29. mars venter en helt spesiell langrennshelg for ungdommer i alderen 13 til 16 år.

Festivalen arrangeres i samarbeid mellom Bama, Norges Skiforbund og Sjusjøen Langrennsarena, og har som mål å tilby en annerledes og ikke minst konkurransehelg for skiløpere på vei opp og frem, en helg som forhåpentligvis vil motivere til å satse i mange år fremover.

Røthe og Hjelmeset kommer

Deltakerne i Bendit Langrennsfestival kan prøve seg på fem kilometer klassisk, fristilssprint og langrennscross i en råtøff løype, og nå får de også muligheten til å møte to langrennsstjerner.

Sjur Røthe og Odd-Bjørn Hjelmeset, som sammen har en rekke medaljer i internasjonale mesterskap, kommer til Sjusjøen Langrennsarena denne helga, og ser frem til å møte flere av landets sprekeste langrennsungdommer i ekstra sunne rammer.

1.000 kilo frukt

Det er ikke bare langrenn og moro som skal stå i fokus på Sjusjøen Langrennsarena den siste helga i mars. Som navnet tilsier er Bendit Langrennsfestival en del av BAMAs satsing på sunne idrettsarrangementer, og det kommer deltakerne til å merke ved å det deles ut 1.000 kilo gratis frukt.

- Det er viktig å huske at det barna lærer i ung alder tar de med seg videre i livet. Vi opplever at stadig flere arrangementer får en sunnere profil, og det kommer både deltakerne og publikum til gode, forteller Odd-Bjørn Hjelmeset, sponsorsjef i BAMA.

Arrangørene minner om at det for eldre utøvere, turløpere og ikke minst foreldre er mulig å prøve seg på det nye fristilsturrennet Sjusjøen Fri, som også har målgang på Sjusjøen Langrennsarena 28. mars.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix