Hopp til innhold

Langrenns-arrangør neste år?

Nå har dere muligheten til å få arrangere nasjonale langrenn kommende sesong

I lengre tid har den foreløpige terminlisten for sesongen 2015-2016 ligget ut på våre sider.

Nå skal denne lista kompletteres ved at alle klubbene i landet inviteres til å søke på nasjonale renn for kommende sesongen.

Hvilke renn kan det søkes på?
Alle rennene som vi ønsker søkere til er merket med gult i denne lista: terminlistens hovedpunkter 2015-2016.
Det er først og fremst Statoil Norgescup for junior - og senior som dere nå kan søke å få arrangere. Men vi er også ute etter arrangører til NM junior og NM del2

Hva skal søknaden inneholde?
Først og fremst er det viktig å få fram hvilke renn dere ønsker å arrangere. Hvilken stadion dere vil benyttes?

Om løypene
Alle de arrangementene vi nå søker arrangører til er FIS- renn. Det betyr at konkurransene skal gå i FIS-godkjente løyper. 
Videre legger vi veldig stor vekt på å få de riktige rennene i de riktige løypene. Det betyr at klassisk sprint skal gå i ei løype som er egnet for klassisk sprint. Vil dere arrangere fellesstart-renn, da må løypene være brede nok til å takle et fellestartfelt osv. 
Noen ord om dette vil styrke søknaden

Overnatting
Et junior-NM eller et junior-cup renn kan samle opp mot 1000 deltakere. Hvordan vil dere innlosjere disse? Vi forutsetter at hotellejne i området kan komme med et fornuftig pristilbud. Hvilke gode og rimelige bo-alternativer finnes i området? Hvor langt er det til stadion fra overnatting-stedene? 


Teknisk logistikk
Vi ser en kraftig endring innefor noen områder. Det må tas hensyn til.
Det gjelder først og fremst muligheter for skismøring. Det kan være behov for parkeringsplasser og strømtilførsel i betydelig større grad en tidligere til "smørebusser og smørevogner". Hvilket kostnadsnivå vil dette ligge på?
Datakapasiteten kan nesten ikke bli for stor. Sekundering, resultatservice, streaming etc er stikkordet i denne sammenhengen. Det krever kapasitet. Hvordan vil dere løse dette?

Hvor sendes søknaden?
Søknaden sendes asgeir@skiforbundet.no innen 6. februar.
Har dere spørsmål? Disse sendes også til den samme e-postadressen.

 

 

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix