Hopp til innhold

Smøreteamet gjorde i stand mange skipar fredag. (Kirkens Bymisjon)

Sprer glede med Kirkens Bymisjon

Da Astrid Uhrenholdt Jacobsen smøreteamet besøkte Kirkens Bymisjon på Bislett Stadion sikret de gull før sesongen har startet! Les om innsatsen!

Se videointevju og mye mer på Kirkens Bymisjons nettsider

- Dette er rett og slett gull, sier Maren Palm i Kirkens Bymisjon.

Den velkjente smørebussen til Petter Northug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og de norske skistjernene rullet inn foran Kirkens Bymisjons utlånssentral av sportsutstyr, Skattkammeret. Ut kom smøresjef Knut Nystad og hans team klare for å trå til før jul og før snøen laver ned. Fra utstyrslageret ble 180 ski som trengte stell, hentet frem. Verdens beste smøreteam stilte med gratis utstyr og jobbet knallhardt for Kirkens Bymisjons ski.

- Vi er for gjenbruk og vi er for at alle skal få muligheten til å være med på ski. Dette er en stor, men veldig meningsfull, jobb. Når vi tenker på dem som er i en situasjon hvor de trenger å låne dette fra Kirkens Bymisjon, så er vi bare veldig glade for å kunne bidra med topp preparerte ski, sier smøresjef for Norge, Knut Nystad. 

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er blant Norges aller største skistjerner. Hun brettet også opp ermene i smørebussen, kun få dager før sesongstart på Beitostølen. Som ambassadør for Skattkammeret til Kirkens Bymisjon, kjenne hun tilbudet godt.

Skattkammeret er en utlånssentral som holder til på Bislett Stadion i regi av Kirkens Bymisjon. Alle barn opp til 18 år kan låne sportsutstyr der gratis. Kirkens Bymisjon har liknende tilbud fire steder i landet.


Astrid tok seg også tid til å preppe ski.

- Vinterutstyr er dyrt. Det er dessverre mange som for eksempel må velge aking i stedenfor skilek på aktivitetsdagene på skolen, nettopp fordi familien ikke har mulighet til å skaffe det dyre utstyret som krevers for å være med. Derfor er dette så viktig, og det fortjener all mulig oppmerksomhet, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Se forhåndssak på skiforbundet.no

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix