Hopp til innhold

Petter Northug (t.h.) blir på lag med «gullgutta» frem til over OL 2018. (NTB Scanpix)

Northug har inngått treårsavtale med Norges Skiforbund

Norges Skiforbund og Petter Northug er enige om en ny avtale med varighet fra nå og ut OL-sesongen i 2018.

Hovedrammene i avtalen er tilsvarende den Northug hadde sist sesong og ble tilbudt i sommer, men er utvidet til å gjelde i tre år. Det var enkelt for Norges Skiforbund å etterkomme en langsiktig avtale ettersom NSF har langvarige avtaler med mange utøvere. Men det NSF ikke kunne etterkomme var kommersiell frihet i sesong. I sesongen gjelder de samme betingelser som for alle andre landslagsuttatte utøvere. 

- Vi er tilfredse med at Petter Northug nå har akseptert en ny avtale innenfor de rammene som Norges Skiforbund har kunnet tilby han. Han slutter seg til landslaget gjennom hele sesongen, med de samme rettigheter og forpliktelser som alle andre landslagsløpere, sier skipresident Erik Røste.

Etter at Northug først valgte å ikke skrive under på tilsvarende avtale som sist sesong og skistyret var tydelige på at de ikke kom til å ta nye initiativ i saken, gikk han offentlig ut og ba om et møte der han for første gang deltok personlig.         

- Det har hele tiden vært avgjørende for Norges Skiforbund at Northug har måttet godta de samme grunnleggende vilkårene som han gjorde sist sesong. Vi har tatt hensyn til Petter Northugs ønske om langsiktighet. Vi er glade for at vi nå har en treårs avtale, understreker Røste.

Norges Skiforbund har vært opptatt av å sikre finansieringen av felleskapet og framtiden i norsk skisport.

- Det har de siste ukene vært en prosess hvor alle forhold er grundig diskutert, ikke minst på grunn av at avtalen strekker seg fram til og med OL-sesongen 2018. Slike langvarige avtaler har flere av våre beste langrennsløpere. Jeg har ikke hatt noe forhandlingsmandat ut over de rammene som Petter ble tilbudt tidligere i år. Det er akseptert og jeg er fornøyd med at vi slipper nye diskusjoner de neste årene, sier generalsekretær Stein Opsal.

Norges Skiforbund er positiv til en god og fleksibel sportslig tilrettelegging for våre utøvere. NSF er også positiv til og bidrar til at landslagsutøverne kan inngå personlige sponsoravtaler, noe alle de beste utøverne har i dag.

nif-epi04, 04
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix