Hopp til innhold

Endringer i langrenn

Det ble vedtatt flere endringer i langrenn under høstmøtet i Zürich.

Verdenscupkalenderen for i vinter ble allerede bekreftet i våres, mens kalenderen for de neste årene ble diskutert på møtet. Kalenderen for 2016-2017 har noen spennende endringer. Lillehammer er tilbake med en minitour, mens Sverige er inne med verdenscuphelg to helger på rad i januar med Ulricheshamn som nytt arrangørsted. Verdenscupfinale 2016-2017-sesongen er planlagt til Russland. 

Langrennskomiteen i FIS ønsker å få opp flere nasjoner i verdenscupen fremover. Fra 2016-2017-sesongen vil 10 nye nasjoner få økonomisk støtte for å stille til start i verdenscupen. «Red Group» vil bli redusert til 15 utøvere i verdenscupen. Det ble vedtatt også korreksjoner rundt «Pay List», den listen som arrangørene dekker utgiftene for hvor maksantallet vil bli seks utøvere. Stiller en nasjon eller flere med flere enn seks utøvere, må de selv dekke disse utgiftene. Endringer rundt kvotene i verdenscupen er blitt diskutert, og vil bli diskutert videre med vedtak under FIS-kongressen i Mexico til våren.

Regler og retningslinjer for jury arbeid er blitt fast på agendaen i Zürich. Ved hjelp av videoklipp og ulike case-studier, er målsettingen å gjøre juryarbeidet enda mer konsekvent.

Se mer på fisski.com

NIF-EPI03, 03
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix