Hopp til innhold

Uttak til World Cup Rybinsk

Uttaket til World Cup Rybinsk er en god blanding av rutinerte løpere og noen med færre opptredener i World Cup sirkuset.

Silje Øyre Slind har hatt en strålende sesong så langt. Dette har resultert i ledelse i Scan Cup, dermed er de direkte kvalifisert til World Cup denne runden. 4 menn fra rekruttlandslaget står også på lista til Russland. Alle har prestert på et jevnt høyt nivå noe som kvalifiserer til World Cup. Fra elite –landslagene kommer Astrid, Kristin, Martine og Simen. Alle fire er på stigende form kurve og ønsker å markere seg i østerled.

Mange av de etablerte løperne velger å ikke reise til Rybinsk. Hovedbegrunnelsen er at dette er en tur med meget krevende logistikk først og fremst ift visum til Russland og lang reisetid. Erfaringsmessig blir rennet arrangert under streng kulde, noe som for mange innebærer høy risiko i forhold til luftveier. En krevende tur inn i mellom mange skirenn, rett før NM og VM, gjør at belasting blir stor og ditto risiko med hensyn til formutvikling. Med andre ord en World Cup helg vi prioriterer å bruke litt mindre ressurser på innenfor de gjeldene rammene.

 Flere av løperne føler også de behøver en god restitusjonsperiode etter Tour de Ski og ønsker å legge inn tyngre periode med trening. Videre kommer denne helga tett opp mot NM og noen synes renn -programmet blir vel tett med 3 renn i Russland og NM rett etterpå. Med tanke på den erfaringsmessige sterke kulden er det mange som ikke ønsker å risikere noe helsemessig. En lang reise gjør også at total –belastingene stor.

Kvinner

 
Astrid Jacobsen IL Heming 
Kristin S Steira Forsøk IL
Martine Ek Hagen IL i BUL
Silje Øyre Slind (COC) Oppdal IL

Menn

 
Mathias Rundgreen Byaasen Skiklubb
Sindre Bjørnestad Skar Bærumsverk /Hauger
Simen Andreas Sveen Ring IL
Håvard Solaas Taugbøl Lillehammer Skiklubb
Hans Christer Holund Lyn Ski
Emil Iversen Varden IL
NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix