Hopp til innhold

Kokkelerte med kulturministeren

Denne helgen ble Sunn Jenteidrett Camp arrangert for åttende gang. Under lørdagens matlaging fikk de unge jentene besøk av kulturminister Thorhild Widvey.

– Veldig bra tiltak for unge idrettsjenter, sa kulturministeren.
Sunn Jenteidrett er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund, Norges Orienteringsforbund og Norges Friidrettsforbund, med støtte fra Norges idrettsforbund og Olympiatoppen. Sunn Jenteidrett jobber for å forebygge spiseforstyrrelser blant unge idrettsutøvere og spre kunnskap om idrettsernæring.

Lørdag sto kurs i kosthold og matlaging på menyen. Under seansen på Mathallen i Oslo fikk jentene besøk av både kulturminister Thorhild Widvey og skijentene Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Widvey var snar om å rose prosjektet.
- Jeg synes dette er et veldig bra tiltak for unge idrettsjenter med både aktivitet, foredrag og matlaging. En sunn kropp trenger sunn mat, sa kulturministeren i etterkant av kurset.
Marit Bjørgen som også er ambassadør for Sunn Jenteidrett hadde gode råd å gi de unge jentene. – Mine to beste tips til de unge jentene er; vær tålmodig og spis mye norsk sjømat, sa Bjørgen.

Gode forbilder
Jentene som har hatt base på Toppidrettssenteret avsluttet søndag en helg hvor de i tillegg til kosthold og matlaging, har fått råd om fysisk aktivitet og mestring. Kulturministeren er glad for å se at profiler som Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen følger opp slike prosjekter.
- Det er flott at vi har så gode forbilder i toppidretten som stiller opp og bidrar med både kunnskap og inspirasjon, avsluttet Widvey.

NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix