Hopp til innhold

Den nye VM-genseren ble presentert torsdag. Her presentert av Trond Nystad, Chris Jespersen, Ingvild Flugstad Østberg, Eldar Rønning og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. (NTB Scanpix)

Her er VM-genserne

58 år med OL- og VM-gensere for skilandslaget. Derfor relanseres nå den historiske VM-genseren fra 1958 som årets offisielle VM-genser!

Da norske skiutøvere representerte Norge under OL i 1956 og VM i 1958, var de kledd i norskproduserte strikkegensere fra Dale of Norway. Deretter har Dale of Norway utviklet et nytt og karakteristisk norsk design til hvert eneste OL og VM, og nå også til VM i Falun. Dette har derfor ikke bare blitt en del av norsk idrettshistorie, men også en del av norsk designhistorie. Det lange samarbeidet med Norges Skiforbund skyldes at vinteridretten identifiserer seg med Dale of Norway gjennom det ekte norske med lange tradisjoner, og at de ønsker å represen- tere Norge med en helnorsk genser.

Den nye VM-genseren vil bli brukt av alle våre kjente langrennsutøvere med ledere og trenere gjennom hele sesongen 2014-2015, blantannet under VM i Falun.

Fabrikken på Dale feirer med denne retro-inspirerte VM-genseren 135 år med norsk strikkeproduksjon og design. I følge Dale benyttes en lettere ullkvalitet i årets VM-genser, og den er derfor velegnet også til innendørs bruk.

Les mer om årets VM-genser på www.daleofnorway.com

nif-epi04, 04
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix