Hopp til innhold

Eldar Rønning i aksjon på samlinga.

På internasjonal storsamling

90 talenter deltar denne uken på den største internasjonale talentsamlingen som er arrangert for unge langrennsløpere noensinne.

Utøvere fra ni forskjellige land deltar på samlingen, der både Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eldar Rønning bidrar som trenere og inspiratorer.

–Det å få et innblikk i andre lands treningskultur er både inspirerende og motiverende. Da jeg trente med det amerikanske landslaget i fjor lærte jeg mye om hvordan man må prioritere for å bli en raskere sprinter, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Lovende utøvere fra Tyskland, Canada, Latvia, Estland, Slovakia, Island, Tsjekkia, Slovenia og Norge deltar på samlingen. Fra Norge stiller juniorlandslaget, samt 19 andre talentfulle skiløpere.

Deler kunnskap og kompetanse
Det er Norges skiforbund som står bak samlingen i samarbeid med Statoil. Målet er at nasjonene skal lære av hverandre og gjøre hverandre bedre, for på den måten å bidra til at langrennssporten utvikler seg videre, også utenfor Norden.

- Som verdens største og ledende skinasjon har vi et ansvar for å dele den kompetansen vi har med de andre nasjonene. Det er en glede å invitere inn talenter og trenere fra andre land, og sammen skape en arena der vi kan inspirere hverandre, sier Åge Skinstad, langrennssjef i Norges skiforbund.

90 utøvere og 17 trenere deltar på Statoils internasjonale Morgendagens helter-samling.

Nye perspektiver

Samlingen går av stabelen i Oslo og på Sjusjøen og det er utøvere født i 1995-1997 som deltar. Det er første gang det arrangeres en så stor internasjonal samling for langrennstalenter.  

- Talentutvikling handler ikke bare om å jobbe hardt og trene mye. Det å få nye impulser fra andre miljøer er også avgjørende for å lykkes, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.

Samlingen varer fra 9. til og med 14. august. På det tettpakkede programmet står knallharde treningsøkter, sosialt samvær og foredrag med blant andre VM- og OL-medaljørene Uhrenholdt Jacobsen og Rønning.

Fakta om Statoils internasjonale Morgendagens helter-samling.

  • Talentleir for utøvere født 1995 - 1997
  • 90 utøvere og 17 trenere fra ni land deltar
  • Første og største i sitt slag
  • Er del av Skiforbundet og Statoils samarbeidsprosjekt – «Morgendagens helter»
  • Arrangeres over syv dager i Oslo og Sjusjøen
  • Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eldar Rønning er med som trenere og inspiratorer

 

 

nif-epi04, 04
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix