Hopp til innhold

Ahmet Arslan fra Tyrkia vant Skåla Opp 2011 (NTB Scanpix)

Skåla Opp og Norges Skiforbund

Støtte fra Norges Skiforbund til representasjonsnekt ved deltakelse utenfor idretten.

Norges Friidrettsforbund har stor støtte både nasjonalt og internasjonalt for vedtaket om at utøvere som løper «Skåla Opp» ikke tas ut til internasjonale representasjonsoppgaver etter at «Skåla Opp» brøt samarbeidet med norsk idrett gjennom Loen Idrettslag.

Sist uke informerte Norges Friidrettsforbund utøvere som er aktuelle for representasjonsoppdrag ar de ikke blir vurdert uttatt dersom de deltar i «Skåla Opp». Nå som arrangementet ikke arrangeres som en del av norsk idrett medfører det at konkurransen ikke lenger er underlagt IAAF og Norges Idrettsforbund sitt konkurranse-  og dopingregelverk. Konkurranseklassen i «Skåla Opp»  samler stor internasjonal deltagelse og løpet har relativt høye pengepremier.

Norges Skiforbund støtter vedtaket og har sendt melding til sine kontraktsutøvere om at samme regler gjelder både sommer og vinter. 

-Det vil si at utøverne som er på kontrakt med Norges Skiforbund kun kan delta i arrangement som er arrangert innenfor idrettens regelverk, sier Skipresident Erik Røste. 

Internasjonalt får avgjørelsen fra Norges Friidrettsforbund støtte fra det internasjonale friidrettsforbundets motbakkeutlvalg  «Word Mountain Running Assosiation» .

-Vi må ivareta idretten i våre medlemsland, og støtter denne avgjørelsen, uttaler generalsekretær Pierre Weiss.

Norges Skiforbund og Norges Friidrettsforbund er opptatt av idrettsarrangement i Norge skal være underlagt idrettens konkurranse og dopingregelverk. I tillegg mener begge forbundene at overskuddet fra idrettsarrangement i hovedsak bør tilbakeføres til idretten,  som også tar et stort ansvar for tilrettelegging av idrettstilbudet for barn og ungdom.

NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix