Hopp til innhold

Fra Steinkjer Skiklubb

Kunnskapsturneen gjennomført

Kunnskapsturneen er gjennomført med 10 besøkssteder, fra Trøsken i sør til Storfjord (Troms) i nord.

Kunnskapsturneen ble etablert i 2010 da Aker gikk inn som hovedsponsor for norsk langrenn.
Turneen er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Skiforbund og Aker.

For femte år på rad har smøretraileren være ute på turné i Norge. På turneen har store som små klubber samt skoler fått besøk av langrennsheltene våre og deres støtteapparat. Turneen startet mandag 7. april i Trøsken ved Sarpsborg og ble avsluttet 16. mai i Lyngen i Troms. 

Det har vært gjennomgående bra frammøte alle steder. Norges Skiforbund har møtt stor entusiasme, og har fått formidlet noe av det forbundet kan by på av kunnskap og verdier. Løpere og støtteapparat har bidratt på en meget positiv måte.

Besøksstedene har vært: Trøsken IL/Grålum skole (Østfold), - Heming/Try/Grindbakken skole og Svenstua skole (Oslo), - Aker/Kværner Stord, - Vossalangrenn og Vangen skole (Hordaland), - Haugsbygd IF og Vang skole (Buskerud), - Lommedalen IF og Lesterud skole (Akershus), - Magnor UL/Granli IL og Skotterud skole (Hedmark), -  Røros IL og Røros skole (Sør-Trøndelag), - Steinkjer Skiklubb og Egge barneskole (Nord-Trøndelag), Innstrandens IL og Mørkvedmarka skole (Nordland), - Storfjord IL og Hatteng skole (Troms).

Se film fra Steinkjer Skiklubb

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix