Hopp til innhold

Anders Bystrøm

Ny juniorlandslagstrener

Svenske Anders Bystrøm (36) er ansatt som ny juniorlandslagstrener i langrenn i Norges Skiforbund.

Bystrøm kommer opprinnelig fra Örnsköldsvik, og bor til daglig i Uddevalla.

- Dette blir en interessant mulighet for meg. Norge er en fantastisk langrennsnasjon, og ser veldig frem til denne sjansen, sier Bystrøm.

Den nye landslagstreneren kommer til å jobbe tett med Brit Baldishol som får det overordnede ansvaret.. Tidligere var Baldishol juniortrener, men går over i en ny rolle i Norges Skiforbund som utviklingssjef.

- Det blir kjempebra å jobbe sammen med Brit. Hun har jeg møtt flere ganger tidligere i ulike sammenhenger, og har kjempeerfaring med juniorene, sier Bystrøm.

Sist sesong var Bystrøm skiskytterlandslaget landslagskoordinator, og var blant annet tilstede i Sotsji som en av flere i støtteapparatet. 36-åringen har blant annet flere års erfaring som juniortrener i Sverige,  og har vært assistent på utviklingslandslaget. Bystrøm har også vært lærer på skigymnaset i Torsby. Den nye juniorlandslagstreneren har også utdannelse fra høyskolenivå innenfor idrettspsykologi, samt så har han flere trenerkurs. Selv så ga Bystrøm seg som aktiv i overgangen junior til senior, men startet raskt en trenerkarriere. 

- Målsettingen min er langsiktighet, og jeg vil bygge et «lag» for fremtiden. Det hadde jo vært en drøm om å hatt utøvere på startstreken i OL 2022 i Oslo som kommer inn på lag nå, sier svensken.

Vinterens hovedmål er junior-VM i Almaty i Kazakhstan.

NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix