Hopp til innhold

Therese Joahug og Chris Jespersen.

Jespersen og Johaug vant

Det var Chris Jespersen og Therese Johaug som vant Skarverennet. Totalt samlet rennet over 12 000 deltakere.

Therese Johaug har hatt tittelen Skarverennsdronning med seks seiere de siste årene. Denne seiersrekken ødela Marit Bjørgen i fjor. I år tok Therese hevn, og viste alle hvem som fortjener tronen. Det ble tungt for Marit, som måtte gi opp kampen tidlig og endte langt bak.Therese Johaug ledet som vanlig fra starten. Astrid Urenholdt Jacobsen tok andre plassen, mens Tuva Toftdal Staver kom inn til en tredje plass.

I herreklassen var det Chris Jespersen som gikk i ensom majestet over mållinjen på Ustaoset. Sist han vant, var i 2012. United Bakeries kollegaene Niklas Dyrhaug og Curdin Perl (Sveits) spurtet om andre plassen, men det var Dyrhaug som trakk det lengste strået og gjorde dermed personlig beste på Skarverennet.

Det var Sjur Røthe som ledet den første delen av rennet, men måtte gi tapt mot tunge spor. Fjorårets vinner Martin Johnsrud Sundby hadde heller ikke nok å stille opp et stykke bak de aller beste.


12.200 deltakere gikk det 37 kilometer lange Skarverennet, som går langs Hallingskarvet fra Finse til Ustaoset. Rennet markerer slutten på skisesongen.

Alt om Skarverennet på arrangørenes nettsider

NIF-EPI03, 03
Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix