Hopp til innhold

Langrennscross hovedlandsrennet

Rekordmange deltakere da langrennscross ble arrangert under hovedlandsrennet for syvende år på rad. Se film i bunn av artikkelen.

Langrennscross har siden 2008 blitt arrangert som en uoffisiell konkurranse under hovedlandsrennet. På Gåsbu den 1. mars stilte 762 unge langrennsløpere til start i den krevende løypa, og responsen var strålende fra både utøvere og tilskuere.

Langrennscross baklengs-port

Hvorfor arrangere langrennscross?

Langrennscross er en spennende og utfordrende form for langrenn. Med elementer som slalåmsvinger, hopp, baklengs portpasering, bølgefelt, doserte svinger og orgeltramp blir dette en teknisk krevende, men samtidig veldig morsom øvelse.

«Hensikten med langrennscross er det at vi skal stimulere folk til å trene på allsidig generell skiferdighet. Vi tror det er viktig både for den langsiktige treningsutviklingen, og vi ser også det at mange har behov for å trene ferdighet for å bli bedre i langrennsløypa.» Per Nymoen

hvorfor arrangere
langrennscross?
 Hvordan arrangere
langrennscross?
    Langrennscross    
 Savalen 2013

 Langrennscross orgeltrampLes mer om hovedlandsrennet på arangementets hjemmeside:
http://www.skiforbundet.no/hl2014/ 

NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix