Hopp til innhold

Klart for langrennsturneen

Over 200 klubber og skoler vil ha besøk av verdens beste langrennslandslag.

For femte gang på rad skal smøretraileren ut på turne i Norge. Det blir over 20 stopp i våres. På turneen får store som små klubber samt skoler besøk av langrennsheltene våre og deres støtteapparat. Turneen starter mandag 7. april i Sarpsborg og avsluttes 16. mai i Troms.

Marit Bjørgen gleder seg til å åpne årets turne i Sarpsborg på Grålum skole 7. april.

- Det er i klubben grunnlaget legges. For oss landslagsløpere har det i tillegg til klubbesøkene også vært veldiggivende å besøke barneskolene. Her er det ikke bare vi som lærer bort – vi for også masse påfyll som er nyttig å ta med seg videre, sier Bjørgen.

- Juryen har hatt en veldig vanskelig jobb. Det kom inn så mange bra søknader, og det er så mange steder som vi gjerne vil besøke. Det er et utfordrende puslespill å legge opp ruta i vårt langstrakte land, sier langrennssjef Åge Skinstad.

I år – som alle tidligere år – er smørekursene fullbooket. Smøresjef Knut Nystad er veldig glad for den enorme interessen det er for langrennslandslaget og smøreteamet.
- Vi setter stor pris på at vår kunnskap er høyaktuell. Turneen er en invisterring i vår egen fremtid. Kunnskap må også gå i arv, sier Nystad.

Stedene som i år får besøk:

· 7. april Sarpsborg, Grålum Skole /Trøsken IL
· 8. april Oslo, Grindbakken og Svendstua skole/Heming og Try
· 10. april Drammen, Aker Solutions Tranby
· 23. april Stord/Voss, Vossalangrenn/Kværner og Aker Solutions
· 24. april Voss, Voss skole
· 30. april Hønefoss/Klekken, Vang skole/Haugsbygd IF
· 5. mai Bærum, Lommedalen IL/Lesterud skole
· 7. mai Eidskog (Hedemark), Magnor UL og Granli IL/Skotterud skole
· 9. mai Røros, Røros IL og lokale skoler
· 12. mai Steinkjer, Steinkjer skiklubb/Egge barneskole
· 14. mai Bodø, Innstrandens IL/Mørkvedmarka skole
· 15. og 16. mai, Troms, Storfjord IL/Hatteng skole

Kunnskapsturneen ble etablert i 2010 da Aker gikk inn som hovedsponsor for norsk langrenn.
- Kunnskapstraileren er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Skiforbund og Aker. Vi vet at kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes. Kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for utvikling av norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere, sier CEO Øyvind Eriksen.

- For at vi skal fortsette å være verdens beste langrennsnasjon må vi ut og besøke mennesker og dele den kunnskapen vi har med bredden, sier langrennssjef Åge Skinstad.

NIF-EPI03, 03
Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix