Hopp til innhold

Støtte til langrennssamling

I august arrangerte NSF en internasjonale talentsamlingen for unge langrennsløpere. På denne ukes styremøte i FIS mottok Norges Skiforbund Langrenn 13 000 CHF (cirka 91 000 NOK) i støtte for samlinga.

90 talenter deltok i august på den største internasjonale talentsamlingen som er arrangert for unge langrennsløpere noensinne. På denne ukes styremøte i FIS mottok Norges Skiforbund Langrenn 13 000 CHF (cirka 91 000 NOK) i støtte for samlinga.

 - Vi snakket om dette i styret. FIS Council fått med seg dette flotte tiltaket, som er en god idé. Det er veldig bra at Norge går i spissen for å få frem flere nasjoner i langrenn, sier visepresident i FIS, Sverre K. Seeberg.

 Det var utøvere fra ni forskjellige nasjoner som deltok på samlingen, hvor både Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eldar Rønning bidro som trenere og inspiratorer.

- Dette er meget bra og viser at FIS, som vi allerede var klar over, setter stor pris på at vi vil dele vår kunnskap med andre. Når det er sagt lærte også vi mye av de andre nasjonene som deltok. Med Statoil som god sponsor er vi allerede i gang med planleggingen av en ny internasjonal samling i august neste år. Vi håper på minst tosifret antall deltakende nasjoner neste år. Vi setter stor pris på at FIS Council støtter dette viktige arbeidet, sier langrennssjef Åge Skinstad.

 Målet med samlinga er at nasjonene skal lære av hverandre og gjøre hverandre bedre, for på den måten å bidra til at langrennssporten utvikler seg videre, også utenfor Norden.

- Som verdens største og ledende skinasjon har vi et ansvar for å dele den kompetansen vi har med de andre nasjonene. Det er en glede åinvitere inn talenter og trenere fra andre land, og sammen skape en arena der vi kan inspirere hverandre, sier Skinstad.

 Fakta

  • Talentleir for utøvere født 1995 - 1997
  • 90 utøvere og 17 trenere fra ni land deltok
  • Første og største i sitt slag
  • Er del av Skiforbundet og Statoils samarbeidsprosjekt – «Morgendagens helter»
  • Ble arrangert over syv dager i Oslo og Sjusjøen
  • Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eldar Rønning var med som trenere og inspiratorer
NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix