Hopp til innhold

Emit-brikker innføres fra 11 års-klassen

I flere år har vi sagt at løpere fra 15-årsalderen skal ha Emit-brikker. Nå utvider vi dette til å gjelde fra klasse 11 år (født 2005). Denne artikkelen ble skrevet høsten 2014, er oppdatert januar 2016

Begrunnelsen for dette er de fordelene dette gir både arrangører og løpere ved avvikling av skirenn. I tillegg ser vi at stadig flere arrangører leier ut brikker til de klassene som ikke har vært omfattet av våre tidligere bestemmelser.

Men fra og med denne sesongen innfører vi altså "egne brikker" også i klassene fra 11 år og oppover. Det betyr at utøverne i alle klasser med rangert resultatliste, bør skaffe seg sine egne tidtakerbrikker. Arrangørene anmodes om å ha nok leiebrikker tilgjengelig for de som ennå ikke har skaffet seg sin egen brikke. Priser og ytterligere informasjon finner du i informasjon om tidtakingsbrikker.
Der arrangørene synes det er praktisk også å ha brikker for utøverne i de yngre klassene (til og med 10 år), kan de leie ut brikker til løperne. Maks leiepris for dette settes til kr 25,- pr løp.

Vi gjør oppmerksom på at det er mulig å bytte brikker fra løp til løp. Dette gjøres når man melder seg på. I min idrett legger man inn den brikken man skal gå med i det gjeldende skirennet.
Denne brikken "følger" automatisk med til de neste rennene man melder seg på til, og endres ikke før man selv legger inn et nytt brikkenummer i en påmelding.

NIF-EPI03, 03
Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix