Hopp til innhold

Siv Therese Andersen. Her sammen med Martine Ek Hagen (t.v.) og Heidi Weng.

Skal lyse opp langrennsstjernene

Høsten er den viktigste treningsperioden for alle langrennsløpere. For at kvaliteten på økter skal bli optimal er vi avhengig av perfekt lys.

Høsten er den viktigste treningsperioden for alle langrennsløpere. For at kvaliteten på økter skal bli optimal er vi avhengig av perfekt lys. Vi er derfor meget glad for nå å ha Silva som leverandør for alle landslagene, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Orienteringsløperne er kjent får å løpe med de råeste hodelyktene i skogen, men de siste årene har de fått god konkurranse av både ivrige syklister- og langrennsløpere. Den dominerende teknologien  blant de mest ivrige brukerne var halogen og etter hvert HID.  Batteripakkene til enkelte av disse modellene for 15 år siden var gjerne på flere kilo. I dag har diodeteknologien (LED) tatt over markedet, og gjort hodelyktene svært populære blant treningsglade nordmenn. Lav vekt, hendig størrelse, lang batterilevetid, og overraskende godt lys. LED-teknologien er blitt bedre for hvert år, og hodelyktsalget har virkelig eksplodert siste årene etter at produktutviklingen har satt fart med LED-teknologien. Ekstremlys med små lette batterier gjør at treningsturene i svarte-natta blir som i dagslys.  

- Med gode hodelykter er kanskje kveldsturer på ski i skogen, på åsen og på fjellet den aller fineste treningen som finnes. Vi har også mange flotte lysløyper i Norge, men når den første snøen kommer er det ikke snø idisse. Silva sikrer oss godt lys på disse fantastisk fine og viktige treningsturene før vi har snø i alle våre flotte lysløyper, sier Skinstad.

Silva har nylig underskrevet avtale med Norges Skiforbund, og er fra denne sesong NSFs offisielle leverandør av hodelykter. Dette betyr at langrennsstjernene har tatt i bruk hodelyktene i treningssammenheng.

- Vi ser veldig frem til dette samarbeidet, og vi er stolte over at vi er blitt en ny lagspiller til skiforbundet. Det var mange fornøyde landslagsløpere da vi delte ut lyktene nylig. Siden høstmørket harmeldt sin fulle ankomst, vil nok lyktene tas raskt i bruk. Med den treningsmengden disse profesjonelle utøverne har, er de ofte ute både tidlig morgen og sent kveld, hvor dagslyset er begrenset. Det er også ofte høyt tempo på treningsøktene, og da er det spesielt viktig med lysbildet, enten om lykta benyttes til løping, rulleski, sykling eller ski, forteller Silvas leder i Norge, Siv Therese Andersen.

Fakta
Siden 1933 har SILVA utviklet og solgt tilbehør til sport og utendørsaktivitet – løping, langrenn, sykling, orientering og friluftsliv. Produktene er utviklet i Sverige og kjennetegnes av høy teknisk funksjonalitet, nyskapende design og høy kvalitet for å tåle tøffe nordiskeforhold. 


Siv Therese Andersen. Her sammen med Eirik Brandsdal (t.v.) og Ola Vigen Hattestad.

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix