Hopp til innhold

Prisdryss til lokale skiklubber

Lokale skiklubber og idrettslag er selve grasrota av ski-Norge Derfor hylles klubbene med landslagsløpere av Aker ASA. For femte året på rad gir Norges Skiforbunds hovedsponsor 1,2 millioner kroner til lokale aktiviteter.

Totalt har Aker delt ut cirka 6 millioner kroner i løpet av fem år som hovedsponsor for Norges Skiforbund Langrenn. Akers hovedeiere Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig og konsernsjef Øyvind Eriksen inviterte til samling i Oslo for klubbledere med landslagsløpere torsdag kveld. På Aker Brygge delte Røkke og Eriksen ut Aker-stipend for 1,2 millioner kroner til de 25 klubbene som står bak suksessen til verdens beste langrennslag.

-Grunnfjellet i norsk langrenn er klubbene. Lokale ildsjeler inspirerer til skiglede for mange, og klubbene får frem bredde og talenter. Dette verdsetter Aker med å gi klubbstøtte gjennomutøverne. Pengene går til de klubbene som landslagsløperne selv mener fortjener økonomisk støtte for å videreutvikle langrennssporten lokalt, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker.

Under klubbsamlingen på Aker Brygge delte klubblederne erfaring fra stipendordningen. Denne klubbstøtten  er et målrettet samarbeid mellom landslagsløperne og deres moderklubber og/eller idrettslag som har betydd mye for utøveren. Pengene fra siste sesong har gått til blant annet idrettsuke, terrengpark, samlinger, kjøp av barneski for gratis utlån til skoler, rulleski, smørekofferter, integreringstiltak, snøscooter,sporlegger, juniorsatsing, barneskirenn og karusellrenn. 

Kjell Inge Røkke hørte på innlegg fra flere klubber som fortalte om forvaltingen av midlene sist sesong. Røkke var mektig imponert over hvor kreative klubbene har vært til å finne på gode tiltak og til å finansiere ulike investeringer.

Sponsoren etablert selskapet Aker Achievements i det de gikk inn i samarbeidet, en av hovedmålsettningene tilAker er å bidra til vekst og fornyelse av norsk langrenn – landets ubestridte folkesport. Selskapet satser på fire områder: Elite, bredde gjennom klubbene, ansatte i Aker-selskaper og det skiinteresserte norske folk. Selskapet ledes av Stine Lise Hattestad Bratsberg, styreleder er Øyvind Eriksen. Både Anne Grete Eidsvig, Erik Røste, Torbjørn Skogstad, Bente Skari og Olaug Hjelstuen er også styrets medlemmer.

Hver av klubbene får 50 000 kroner til aktiviteter som fastsettes sammen med utøverne. 

Disse klubbene får støtte i 2014/2015 sesongen:
Pål Golberg, Gol IL
Eldar Rønning, Skogn IL Langrenn
Simen Østensen, Fossum IL
Chris Jespersen, IL Korlevoll-Odda
Didrik Tønseth, Byåsen IL
Simen Andreas Sveen, Ring IL/Team Sjusjøen
Sjur Røthe, Voss IL
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
Kristin Størmer Steira, IL Forsøk
Marthe Kristoffersen, IL Varden
Martine Ek Hagen, Driv IL
Marit Bjørgen, Rognes IL
Therese Johaug, IL Nansen
Kathrine Harsem, IL Varden
Celine Brun-Lie, Njård Langrenn
Heidi Weng, IL BUL
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Ola Vigen Hattestad, Ørje IL
Sondre Turvoll Fossli, Mjøndalen IF/Hokksund IL
Anders Gløersen, Rustad IL
Eirik Brandsdal, Kjelsås Langrenn
Tomas Northug, Strindheim Ski
Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen Idrettslag

NIF-EPI03, 03
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix