Hopp til innhold

Aker Kunnskapsturne for klubber - vil dere ha besøk?

Ønsker din klubb eller din krets å få besøk av langrennslandslaget og Kunnskapstraileren (smøretraileren) i år?

I 2014 vil det være femte gangen langrennslandslaget legger ut på turne. Vi har vært rundt i hele landet, fra Båtsfjord i Nord til Kristiansand i syd. I  år som foregående år er det dere som bestemmer hvor vi skal reise.

Vi inviterer alle idrettsklubber til å søke om å arrangere en ettermiddag hvor langrennslandslagets kunnskapstrailer kommer på besøk.    

To til tre landslagsløpere kommer sammen med trenerne og smører til din klubb for å gi inspirasjon og dele av landslagets erfaringer!

Det har også blitt stor suksess med skolebesøk, etter at vi innførte det for to år siden.  Din søknad vil derfor stå sterkere om dere samarbeider med en lokal barneskole om å få besøk.


Her gjelder det å samle alle idrettsinteresserte: ungdom, foreldre  og frivillige til en ettermiddag med idrettsglede i fokus!
Turneen gjennomføres i april og mai og søknadsfristen er allerede 20. februar 2014.

 
Langrennslandslaget sammen med hovedsamarbeidspartneren Aker har utviklet Kunnskapsturneen.
Kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes, kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for å fortsette å bygge norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere. Resultatet kan bli at flere oppnår mestring, samt når sine mål.


Vi legger opp til følgende program for ettermiddagen, men den arrangerende krets og klubb kan gjerne være med på å bestemme detaljene:

  1. To treningsøkter med de aktive
  2. Smørekurs med skiforbundets smøreteam
  3. Treningsforedrag og/eller teknikkforedrag v/landslagstrenere eller personer fra NSF Langrenn
  4. Kostholdsforedrag med BAMA

Arrangørklubb oppfordres til å invitere naboklubber i området til å delta i øktene og på kursene.
Kretser kan også søke, på vegne av flere klubber.

Dere kan invitere ungdom, trenere og foreldre til smørekurs/foredrag i smøretraileren og/eller nærliggende lokale. Det er plass til inntil 60 personer i smøretraileren. Av erfaring kan det være fornuftig å ha eget lokale tilgjengelig dersom det blir stor deltagelse.
Er det idrettslinjer eller toppidrettsgymnas i nærheten, oppfordrer vi til å invitere disse skolene som deltakere.

NB: Vi ønsker en forhåndspåmelding til både treningsøktene og til kursene. Klubbene som får besøk, må organisere påmeldingen og sende navneliste til skiforbundet.

Trening
Det legges opp til treningsøkter à 45-60 min.,
Vi anbefaler en økt for ungdom 13-16 år, og en økt for junior.
Avhengig av antallet deler vi i flere grupper. Lokale trenere oppfordres til å være med på øktene, både for egenutvikling, og for å bistå langrennslandslaget. 

Smørekurs
Deltakerne får komme tett på smøreekspertisen.
2 smørekurs à 60 min: Ett kurs for ”nybegynnere”, og ett kurs for de som kan en del fra før. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Den lokale arrangør og skikretsen må sørge for at arrangementet blir godt kjent lokalt. Aker og Norges Skiforbundet bistår i dette arbeidet.

En jury vil behandle de søknadene som kommer inn.

Dette er juryen:
Åge Skinstad (langrennssjef), Erik Røste (President Norges Skiforbund), Stine Lise Hattestad Bratsberg (OL-vinner 1994 og leder av Aker Achievements), Torbjørn Skogstad (leder av Langrennskomiteen i Norges Skiforbund), Per Nymoen (breddesjef langrenn, Norges Skiforbund).

Hver Skikrets vil bli involvert ved utvelgelse av stoppesteder på årets turné. 

Søknadsskjema er lagt tilgjengelig her  Søknadsfrist er 20. februar og de utvalgte stedene vil få svar innen 10. mars 2014.

Klubber som har hatt besøk tidligere kan søke på nytt, men nye steder vil bli prioritert. Samtidig skal logistikken gå opp. Klubbene kan ikke velge utøvere, alle på landslaget vil bli fordelt rundt på ulike stoppesteder.

Lykke til, vi ser frem til å høre fra ditt idrettslag!

Vennlig hilsen


Hovedsamarbeidspartner Aker og Langrennslandslaget 

 

                                                                                                     

 

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix