Hopp til innhold

Stor norsk delegasjon

Det har vært en stor norsk delegasjon tilstede under WADA-kongressen i Johannesburg.

 Både NIF, Kulturdepartementet og Antidoping Norge har vært representert.

- Vi er selvsagt meget tilfreds med at våre hovedkrav er innfridd. Dete er fire års utestengelse ved bruk av doping, opprettholdelse av B-prøven og at menneskerettigheter skal ligge til grunn for alt antidopingarbeid. Jeg opplever at det har blitt lagt merke til at Norge har vært tydelig og aktivt tilstede under WADA-kongressen med representanter fra staten, idretten og fra ADN. Vi i den norske delegasjonen har jobbet målrettet under selve kongressen, og har gjennomført en rekke møter med internasjonale partnere for å sikre støtte for våre forslag, forteller NIFs generalsekretær Inge Andersen.

 

Sir Craig Reedie ble fredag 15. november valgt til ny president i det internasjonale antidopingbyrået (WADA). Sir Craig Reedie etterfølger John Fahey som president. Den nye WADA-presidenten er også visepresident i IOC.

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix