Hopp til innhold

Egil Kristiansen blir gratulert av styremedlem i NIV, Berit Berthelsen. Fotos: Arthur S. Knudsen

Ærespris til Kristiansen

Egil Kristiansen (47) ble denne uka tildelt Norske Idrettsleder-Veteraners (NIVs) ærespris.

Æresprisen ble innstiftet i 1992 og er nå totalt tildelt 20 idrettsledere og trenere. Prisen tildeles på bakgrunn av Kristiansens virke som hovedtrener for kvinnelandslaget i langrenn.

 

Kristiansen var assistenttrener under Svein Tore Samdal for kvinnelandslaget fra 2001 til 2005. Fra 2005 og til dags dato har han vært lagets hovedtrener. Norge har vært verdens ledende nasjon i kvinnelangrenn de tre siste årene. 12 av 17 gullmedaljer i perioden er vunnet av norske løpere.

Norske kvinner vant åtte gullmedaljer under VM 2011 i Oslo. Egil Kristiansen var aktiv løper til 2001 og kan skilte med 8.plass på 30 km under OL i 1994 i tillegg til to NM-sølv på 10 km og en NM-bronse (30 km). Egil Kristiansen blant annet også blitt kåret til Årets Trener på Idrettsgallaen. I tillegg har han mottatt flere andre priser.

NIF-EPI03, 03
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix