Hopp til innhold

Blir fullverdig konkurranseform

Kombinertløperne skal også ut i langrennscrossløyper

Kombicross blir en fullverdig konkurranseform i Hovedlandsrennet.

Konkurranseformen ble gjennomført som et prøveprosjekt under Hovedlandsrennet i fjor. Denne uka godkjente Skistyret formelt den nye øvelsen, og detaljerte regler vil bli utarbeidet. Kombicross gjennomføres med hopprenn først. Deretter gås langrennskonkurransen i samme løype som langrennsløperne benytter til langrennscross.

Fra langrennscross

- Dette er en ny og spennende konkurranseform. Vi tror at kombicross vil appellere til både kombinertløpere og spesialhoppere. Den setter også fokus på generelle ski- og basisferdigheter, som er et viktig fokusområde i utvikling av hopp og kombinertløpere, sier Sverre Rotevatn.

Dermed får også kombinert to offisielle konkurranser i forbindelse med Hovedlandsrennet.

Hovedlandsrennet til vinteren arrangeres i Stryn.

NIF-EPI02, 02
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix