Hopp til innhold

Eiliv Furli
Eiliv Furli (Norges Skiforbund)

World Cup Lillehammer

«Det viktigste vintersportsarrangementet på Lillehammer siden OL 1994».

Marit Bjørgen, Mikko Kokslien og Therese JohaugMarit Bjørgen, Mikko Kokslien og Therese Johaug.


Du skal også dit sammen med 20 000 andre! Birkebeinerstadion først, også «World Cup stien» ned i hoppbakken for å heie  frem Tom Hilde og Anders Bardal med flere andre i en svært spennende OL-sesong.

Mikko Kokslien ønsker jentene velkommen til Lillehammer
World Cup på Lillehammer fra 6.-8. desember blir et historisk arrangement. For første gang arrangeres det World Cup på Lillehammer samtidig for alle nordiske disipliner. Mikko Kokslien som innfødt lillehamring gleder seg til å ønske Marit Bjørgen og Therese Johaug, samt alle de andre hopp- og langrennsstjerner til sin fødeby.

-Jeg gleder meg som en unge, forteller Mikko som har deltatt i World Cup på Lillehammer flere ganger. Denne gangen skal han for første gang gå World Cup på ærverdige Birkebeiner Skistadion. Til World Cup-helga innvies ny skistadion. Dette er en skistadion hvor det totalt er blitt investert 50 millioner kroner, og er blitt en arena hvor publikum fra målområdet fysisk kan se løperne i store deler av traseen.

Stolte
Og det er ingen tvil om at arrangørene på Lillehammer er stolte av sin nye og moderne langrennsarena.

-Jeg er faktisk så ubeskjeden og sier at dette er verdens beste. Det blir en intim arena, med moderne og svært krevende løyper. For publikum en opplevelse. Jeg gleder meg til å ønske verdens beste langrennsløpere og kombinertutøvere velkommen til denne stadion, og ikke minst til hopprennene i etterkant. Det sier daglig leder i World Cup Lillehammer, Eiliv Furuli.

-I løpet av høsten har vi hatt mange befaringer både med våre oppdragsgivere FIS og NSF, samt viktige samarbeidspartnere som NRK.  Lovordene er mange, også fra våre beste utøvere som har løpt gjennom traseene. De gleder seg allerede til World Cupen i desember. Sånt er moro å høre, forteller Furuli som også er godt forberedt på snøfronten.


Snølager
- Vi har et snølager på skistadion. Totalt i underkant av 10.000 ccm3. Det gir oss et godt grunnlag, men vi har også et toppmoderne snøproduksjonsanlegg som vi gleder oss til å ta i bruk.
- Hvor mange dager trenger dere for å snølegge?
- Fem seks dager med optimale forhold så er vi der, men vi har både plan A-B-C.  World Cup blir det garantert, sier Furuli.

 

Hoppbakken har tradisjonelt blitt snølagt i starten av november de siste årene. Her ligger det meste til rette for at også dette skal skje i år. Mange nasjoner og landslag står klare for å trene i Lillehammer så tidlig som mulig på snø, men først og fremst gjelder det å få sikret nok snø til World Cup-rennene i første omgang.
 

Møt opp på arenaene! Lave bilettpriser og fullt av opplevelser!
-Vi kan by på en komplett helg med et program som Lillehammer ikke har sett siden OL 94 med tanke på nordiske grener. Nå kommer alle skistjernene til Lillehammer og du skal også dit, oppfordrer Furuli. Torsdag kveld er det Kick-Off i byen – fredag er det åpning i Lysgaardsbakken med mikskonkurranse i hopp. Lørdag og søndag er det fullt program, Birkebeinerstadion først og så «World Cup stien» ned i bakken for å heie våre hoppere.

 

Sett av denne helga – og kom ut i arenaene alle sammen!

 

Billettene er ute for salg – se Billettservice
 


Bjørgen og Johaug gleder seg til Lillehammer!


For våre utøvere blir World Cupen på Lillehammer viktig, selv i en OL-sesong. Både Therese Johaug og Marit Bjørgen synes det alltid er spesielt med World Cup på hjemmebane, og begge innrømmer at det blir spesielt å gå i de gamle OL-løypene fra 1994.
-Jeg var ikke gamle jenta under lekene i 1994, men jeg husker at jeg fulgte med på tv, og at det var fantastiske bilder.  Nå håper jeg at det kommer mye folk, slik at vi får oppleve litt av den susen som var i 1994, forteller Johaug.

 

World Cup Lillehammers nettside

NIF-EPI01, 01
Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix