Hopp til innhold

Trenerkurs for ungdom

Ung i Sporet har sesongen 13/14 arrangert gratis Trener-I-kurs i langrenn for ungdom i samarbeid med NSF Langrenn. Kurset på 45 timer ble gjennomført over to helger, barmark og på ski, med stort fokus på kreative og morsomme praksisøkter.

Mellom øktene ble det gjennomført teorisekvenser rundt temaer som trenerrollen, skismøring, utvikling av skiferdighet og treningsplanlegging. Som en del av kurset fullførte deltakerne fem moduler med e-læring på egenhånd mellom de to kurshelgene. Disse modulene tok blant annet for seg tema som aldersrelatert trening, idrett uten skader og barneidrettens verdigrunnlag.

Det ble vist stor interesse for å bidra mer på trenersiden i klubb og krets blant de unge deltakerne. Innsatsen var upåklagelig, og det var noen slitne trenerspirer som tok med seg mange nye øvelser og inspirasjon i bagasjen hjem etter endt kurs.

Ut i fra tilbakemeldinger under og etter kurset anser vi tiltaket som en stor suksess. Det har allerede kommet flere henvendelser fra deltakere som ønsker å gå videre til trener-2-kurset.

Er du interessert i å delta på kurset for kommende høst/vinter kan du melde din interesse til Marius Vegheim: mariusvegheim@hotmail.com

nif-epi04, 04