Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Kombinertsamling i Trysil

Norges Skiforbund kombinert inviterer til miljøsamling på snø for gutter og jenter i Trysil 2.-4. november.

Skadefri

Skadefri er et prosjekt med mål om å forebygge skader i mer enn 50 forskjellige idretter. Seks av Norges Skiforbunds grener er representert på websiden og i den nye mobilapplikasjonen.

Vedtak fra høstmøtet

Sist uke ble det gjort en rekke vedtak under høstmøtet til Det internasjonale skiforbundet (FIS) i sveitsiske Zürich.

Internasjonalt gjennombrudd

Espen Bjørnstad (24) fikk sitt internasjonale gjennombrudd med annenplass i søndagens sommer Grand Prix-renn i slovenske Planica.

Trenerseminaret 2018

Det årlige trenerseminaret for Norges Skiforbund er i år lagt til 20-21. oktober på Scandic Helsfyr Hotell. Hold av helgen til faglig påfyll og inspirasjon.

Får egen helg i Trondheim

Det internasjonale skiforbundet (FIS) bestemte fredag at verdenscuprennet i kombinert flyttes fra mars til helgen 26.-27. januar.

Best i sommermesterskapet

Jørgen Graabak tok en overlegen seier i sommermesterskapet i kombinert søndag. Gyda Westvold Hansen vant kvinneklassen.

Trenerseminaret 2018

Det årlige trenerseminaret for Norges Skiforbund er i år lagt til 20-21. oktober på Scandic Helsfyr Hotell. Hold av helgen til faglig påfyll og inspirasjon.

Toppidrettsveka 2018

Det er klart for Toppidrettsuka 2018 denne uka, i år for første gang med hopp og kombinertkonkurranser i tillegg til langrenn.

- Vi må være realistiske

Det var første gangen FIS innstilte overfor IOC på at kvinnekombinert skulle bli ny OL-øvelse i 2022, men fikk nei onsdag kveld.

To nye OL-øvelser

IOC kunngjorde i dag at syv nye konkurranser vil bli med i Vinter OL-programmet for Beijing 2022, hvorav to er i NSF-disipliner.

Ny samarbeidsavtale

Auto Plan signerer samarbeidsavtale med Norges Skiforbund Kombinert for to nye år.

Fellesstartøvelse i kombinert

Under verdenscuphelga i kombinert i Lillehammer til vinteren blir det et nytt forsøk med fellesstart i kombinert lørdag 1. desember.

Jubler for kombinert for kvinner

- Dette er et stort steg for kombinert generelt og spesielt kombinert for kvinner, sier sportssjef for kombinert i Norges Skiforbund, Ivar Stuan.

FIS-kongressen fokuserer på kjønnsbalanse

- Vi er veldig glade for at vi har fått gjennomslag for en spesielt viktig sak under FIS-kongressen i dag, og dette er et stort steg i riktig retning i forhold til bedret kjønnsbalanse i FIS-systemet, sier skipresident Erik Røste.

NM Trysil

Fredag og lørdag ble det gjennomført Norgesmesterskap i kombinert for kvinner og menn.

Norgescup Holmenkollen

Norgescup i kombinert ble gjennomført i strålende vær i helgen. I mellom WC i skiskyting var hoppkonkurransene i Holmenkollen og langrenn i Styggedalen. Søndagen ble avsluttet på Vestmarksetra i Bærum. En flott kombihelg! Takk til alle som bidro, deltakere og støtteapparat!

Klart for Trondheim

Norges Skiforbund har uttatt 11 utøvere til denne ukes verdenscup i Granåsen i Trondheim.

57 utøvere til Holmenkollen i helgen

Til helgen er det duket for Skifest i Holmenkollen. Norges Skiforbund har tatt ut 57 utøvere som skal konkurrere under den årlige verdensomfattende FIS World Cup Nordic. Det vil konkurreres i langrenn, hopp og kombinert.

Junior herreklassen

Junior NM Stryn

16-18. Februar ble det arrangert NM i kombinert for juniorer, kvinner og menn i Nordfjord Fritidssenter på Stryn.

Første samling gjennomført

Norges Skiforbund i samarbeid med "Statoil Morgendagens helter", lanserte i 2017 et treårig mentorprogram for kvinner kalt "Morgendagens Skiledere". I helgen ble første samling gjennomført.

Junior NM 2018

2018.02.18 Fredrik Villumstad og Anna Odine Strøm ble Norgesmester Junior i Bjørklibakkene på Stryn. Søndag vant Oppland lagkonkurransen foran Sør-Trøndelag. Finnmark tok 3. plassen med Anna Odine Strøm på laget.

Klart for trippelen

Fredag lørdag og søndag er det klart for et av årets høydepunkter, nyskapingen Nordic Combined Trippel i østerrikske Seefeld.

Klart for junior-VM

Fra 28. januar til 3. februar arrangeres årets junior-VM i nordiske grener i sveitsiske Kandersteg/Goms. Parallelt arrangeres også U23-VM i langrenn.

Historisk vinner på Rena

Stefaniya Nadymova fra Russland ble historiens første kvinnelige vinner i det internasjonale kombinertrennet på Rena fredag.

Chaux-Neuve

Norges Skiforbund sender syv utøvere til helgas verdenscuprenn i franske Chaux-Neuve.

Uttak kombinert

Det er uttatt utøvere til COC Rena, junior-VM, samt nordisk juniorlandskamp.

Uttak OL

Mandag 15. januar tok Olympiatoppen ut nye utøvere.

Sju utøvere til Val di Fiemme

Norges Skiforbund sender sju utøvere til helgas verdenscuprenn i italienske Val di Fiemme. Det er også uttatt utøvere til kontinentalcuprennene i Ruka, samt til junior-VM i Sveits.

NIF-EPI02, 02