Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Endring i programmet

Grunnet vanskelige snøforhold på Lillehammer er det i dag besluttet å endre deler av programmet for verdenscuprennene i langrenn helgen 3.-5. desember.

SKI PÅ TV 2021-2022

Se hva som går på TV helga 26.-28. november. Hoppjentene innleder World Cup-sesongen i Russland, mens fartsgutta gjør det samme i Lake Louise. I Ruka er det World Cup-åpning i kombinert og langrenn. Til helga sendes alt på Viaplay.

NM Del 1

Norges Skiforbund ønsker velkommen til NM del 1 kombinert 17 og 18 November 2021

Enighet i FIS-styret om nye OL-øvelser

Det var enighet i FIS-styret (FIS Council) fredag om inkludering av hopp stor bakke for kvinner, kombinert for kvinner og telemark i OL-programmet i italienske Cortina 2026.

Opptak av fellesdelen

Vi gjorde opptak i forbindelse med fellesdelen under årets arrangør- og anleggsseminar. Årets tema for seminaret var rekruttering.

Klart for Telenor Karusellen

Vi er klare for en ny spennende sesong i Telenor Karusellen etter en utfordrende sesong. Alle idrettslag knyttet til Norges Skiforbund kan arrangere.

Prisdryss på Hasle

Det ble utdelt åtte priser i forbindelse med helgas arrangør- og anleggsseminar i Norges Skiforbund i Oslo. Det ble utdelt arrangørpriser i hver gren, samt to anleggspriser.

Nye Fageråsen er klar

Det nye hoppanlegget på Fageråsen i Mo i Rana ble nylig åpnet. Dette er Nordland og Nord-Norges aller første helårsanlegg for hopp, og består av fem hoppbakker.

Kombinertjentene får 10 World Cup-renn

– Dette er nok en milepæl for utviklingen, og er et nytt steg i riktig retning for sporten. Kombinertjentene har tatt steg for steg og gått gradene, og dette har vært viktig for utviklingen av sporten, forteller en fornøyd renndirektør for kombinert i Det internasjonale skiforbundet, Lasse Ottesen.

Ekstraordinær FIS-kongress

Nylig ble i underkant av 50 møter gjennomført hvor en rekke viktige vedtak blir fattet i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Norges cup Midstua

Norges skiforbund og Kollen hopp ønsker velkommen til NC Kombinert 9. og 10. Okt 2021

Billettsalget er i gang

Velkommen tilbake ti Verdenscupene og KOLLENBRØØL l Holmenkollen i 2022! Bli med å feire 130 år med Kollenbrøl i nasjonalanlegget!

Full fart på rekruttsamling

I forbindelse med gjenåpningen av idretten var det full fart på Raw Air Rekruttsamling rett utenfor Oslo siste helga i september.

Skilisensen 2021-2022

Skilisens er påkrevet for utøvere fra fylte 13 år for å kunne delta i terminfestede skirenn, og nytt lisensår starter 1. oktober.

Kombinertsamling i Trysil

Norges Skiforbund kombinert inviterer til miljøsamling på snø for gutter og jenter i Trysil 29.10-31.10.

Granåsen-utbyggingen i rute

– Hoppbakkene planlegges åpnet for trening før jul i 2022 og etter det vil det løpende bli ferdigstilling av ulike delområder frem til alt er helt ferdig sommeren 2023, forteller utbyggingsleder i Granåsen, Mona Åsgård.

Retningslinjer Utstyrsmidler 2021

Utstyrsmidler 2021 følger samme mal som i 2020. Utstyret må være kjøpt inn i 2021 (fakturadato). Utlysning, godkjenning og tildeling 1. halvdel 2022.

Fortsetter til 2025

Auto Plan signerte i dag en ny samarbeidsavtale med Norges Skiforbund Kombinert frem til over VM i Trondheim 2025.

Fem strake seiere

Gyda Westvold Hansen gikk inn til fem strake seiere i årets Grand Prix-renn i Tyskland og Østerrike.

Klare for GP-finale

10 norske utøvere er klare for helgas Grand Prix-finale i østerrikske Villach. Gyda Westvold Hansen kan ta sin tiende seier på rad i 2021, og endelig er det internasjonale konkurranser også for verdens beste kombinertlandslag for menn.

Andre strake seier

Gyda Westvold Hansen (19) gikk inn til sin andre strake seier i årets sommer Grand Prix i tyske Oberhof søndag. – Hun er ubeseiret i 2021, forteller en fornøyd sportssjef Ivar Stuan.

Sesongstart for kombinertkvinnene

Norges Skiforbund sender fem kvinner til sesongstarten i årets sommer Grand Prix i tyske Oberhof til helga. Dette blir første internasjonale konkurranse for trioen som gikk inn til gull, sølv og bronse i VM i Oberstdorf i vinter.

Fortsetter til 2025

Ivar Stuan (62) fortsetter som sportssjef i kombinert i Norges Skiforbund frem til 2025.

Morgendagens Skiledere «samskaper» fremtidens trener og leder

23 nøye utvalgte trener- og lederspirer blir guidet av hver sin erfarne mentor fra idrettsverden og/eller næringslivet. Fredag hadde kull II på nytt felles, digital samling. Norges Skiforbund har for andre gang iverksatt sitt treårige mentorprogram «Morgendagens Skiledere» i samarbeid med Equinor.

Samordnet rapportering 2021

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Peder Sandell gir seg

Peder Sandell gir seg som hovedtrener for herrenes kombinertlandslag. Dermed må sportssjef Ivar Stuan ut på jakt for å lande trenerkabalen inn mot den endelige OL-satsingen kommende uker.

Skitinget 2021

Skitinget og fagmøter gjennomføres digitalt mellom 8.-12. juni.

Avlyser eller utsetter NM

Alle norgesmesterskap under NSFs grener som er planlagt gjennomført frem til 11. april avlyses eller utsettes.

Spillemidler utstyr 2020

Det er nå klart for en ny søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2020 (med fakturadato i 2020).

Brev til helsetoppene

Norges Skiforbund har i dag sendt brev til helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, vedrørende skiidrettens behov for gjenåpning.

Riiber inn og Riiber ut

Jarl Magnus Riiber har valgt sine VM-forberedelser fra Lillehammer-området og Norge. Dette gjør at neste skirenn for Riiber blir under VM i Oberstdorf.

Millionen på spill i «trippelen»

1 million i premiepenger er på spill når det er klart for sesongens nest viktigste rennhelg, Nordic Combined Trippel (trippelen), i østerrikske Seefeld.

Kombinert: Historisk VM-uttak

Trioen Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund og Marte Leinan Lund har fått grønt lys til VM av sportssjef Ivar Stuan etter siste ukes prestasjoner. I tillegg fikk Graabak grønt lys etter helgas verdenscuprenn i finske Lahti.

Klare for viktige VM-tester

Verdens beste kombinertjenter er klare for en viktig VM-test når kontinentalcuprennene i østerrikske Eisenerz arrangeres til helga.

VM-uttak Oberstdorf

Norges Skiforbund har forhåndsuttatt Jens Christian Oftebro (20) til årets ski-VM i tyske Oberstdorf. Tittelforsvarer Jarl Magnus Riiber har personlig plass, men er også formelt uttatt til VM.

Sju kongepokaler i vinter

Det er satt opp sju kongepokaler for Norges Skiforbund i vinter fordelt på grenene langrenn, alpint, kombinert, freeski og randonee.

Nasjonale renn for aldersbestemt

For tiden arrageres det ikke nasjonale renn for aldersbestemte klasser. Vi håper smitte-situasjonen skal endre seg til det bedre, og at det blir mulig å gjennomføre de rennene som står på terminlisten.

Tromsø planlegger bygging av Arktisk Arena

Tromsø skal få et helårsanlegg for vinteridrett. Arbeidet med å realisere et anlegg av internasjonal standard for nordiske grener på Kvaløya har pågått siden 2018. Vinteren 2024 står det forhåpentligvis klart til bruk, slik at man kan arrangere konkurranser i nord.

NIF-EPI02, 02