Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Endelig sesongstart

Endelig var det sesongstart for kombinert. Landslagssjef Kristian Hammer mener at utøverne er godt forberedt på den forestående sesongen, og at det er flere medaljekandidater på laget. Den nasjonale åpningen foregår på Beitostølen denne helgen.

Beitoåpningen sikret

Klokken 16:00 i dag åpnet den 5 km lange konkurranseløypa på Beitostølen. Juniorverdensmester fra i vinter, Jon Rolf Skamo Hope, var førstemann ute i løypenettet.

Trenerseminaret 2018

Forrige helg var duket for Trenerseminaret 2018. 85 engasjerte trener fra hele landet var samlet til det årlige seminaret i Oslo. Temaet for årets seminar var: Hva kjennetegner utviklingsorienterte miljøer?

Bestemmelser om barneidretten

Vinteren er i anmarsj. Det nærmer seg sesongstart for de fleste vinteridretter, noe som betyr at det skal konkurreres jevnlig de neste månedene. I den sammenheng er det viktig å ha «Bestemmelsene om barneidrett» friskt i minnet. Barn er barn, og ikke små voksne.

Telenor Karusellen 2018/2019

Ønsker du å gjøre barnearrangementer lettere å arrangere, og bidra til positiv utvikling for barn? Bli Telenor Karusell-arrangør. Søk innen 11.november for muligheten til å arrangere Telenor Karusellen i din klubb eller for ditt lag.

Kombinertsamling i Trysil

Norges Skiforbund kombinert inviterer til miljøsamling på snø for gutter og jenter i Trysil 2.-4. november.

Skadefri

Skadefri er et prosjekt med mål om å forebygge skader i mer enn 50 forskjellige idretter. Seks av Norges Skiforbunds grener er representert på websiden og i den nye mobilapplikasjonen.

Vedtak fra høstmøtet

Sist uke ble det gjort en rekke vedtak under høstmøtet til Det internasjonale skiforbundet (FIS) i sveitsiske Zürich.

Internasjonalt gjennombrudd

Espen Bjørnstad (24) fikk sitt internasjonale gjennombrudd med annenplass i søndagens sommer Grand Prix-renn i slovenske Planica.

Trenerseminaret 2018

Det årlige trenerseminaret for Norges Skiforbund er i år lagt til 20-21. oktober på Scandic Helsfyr Hotell. Hold av helgen til faglig påfyll og inspirasjon.

Får egen helg i Trondheim

Det internasjonale skiforbundet (FIS) bestemte fredag at verdenscuprennet i kombinert flyttes fra mars til helgen 26.-27. januar.

Best i sommermesterskapet

Jørgen Graabak tok en overlegen seier i sommermesterskapet i kombinert søndag. Gyda Westvold Hansen vant kvinneklassen.

Trenerseminaret 2018

Det årlige trenerseminaret for Norges Skiforbund er i år lagt til 20-21. oktober på Scandic Helsfyr Hotell. Hold av helgen til faglig påfyll og inspirasjon.

Toppidrettsveka 2018

Det er klart for Toppidrettsuka 2018 denne uka, i år for første gang med hopp og kombinertkonkurranser i tillegg til langrenn.

- Vi må være realistiske

Det var første gangen FIS innstilte overfor IOC på at kvinnekombinert skulle bli ny OL-øvelse i 2022, men fikk nei onsdag kveld.

To nye OL-øvelser

IOC kunngjorde i dag at syv nye konkurranser vil bli med i Vinter OL-programmet for Beijing 2022, hvorav to er i NSF-disipliner.

Ny samarbeidsavtale

Auto Plan signerer samarbeidsavtale med Norges Skiforbund Kombinert for to nye år.

Fellesstartøvelse i kombinert

Under verdenscuphelga i kombinert i Lillehammer til vinteren blir det et nytt forsøk med fellesstart i kombinert lørdag 1. desember.

Jubler for kombinert for kvinner

- Dette er et stort steg for kombinert generelt og spesielt kombinert for kvinner, sier sportssjef for kombinert i Norges Skiforbund, Ivar Stuan.

FIS-kongressen fokuserer på kjønnsbalanse

- Vi er veldig glade for at vi har fått gjennomslag for en spesielt viktig sak under FIS-kongressen i dag, og dette er et stort steg i riktig retning i forhold til bedret kjønnsbalanse i FIS-systemet, sier skipresident Erik Røste.

NM Trysil

Fredag og lørdag ble det gjennomført Norgesmesterskap i kombinert for kvinner og menn.

Norgescup Holmenkollen

Norgescup i kombinert ble gjennomført i strålende vær i helgen. I mellom WC i skiskyting var hoppkonkurransene i Holmenkollen og langrenn i Styggedalen. Søndagen ble avsluttet på Vestmarksetra i Bærum. En flott kombihelg! Takk til alle som bidro, deltakere og støtteapparat!

Klart for Trondheim

Norges Skiforbund har uttatt 11 utøvere til denne ukes verdenscup i Granåsen i Trondheim.

57 utøvere til Holmenkollen i helgen

Til helgen er det duket for Skifest i Holmenkollen. Norges Skiforbund har tatt ut 57 utøvere som skal konkurrere under den årlige verdensomfattende FIS World Cup Nordic. Det vil konkurreres i langrenn, hopp og kombinert.

Junior herreklassen

Junior NM Stryn

16-18. Februar ble det arrangert NM i kombinert for juniorer, kvinner og menn i Nordfjord Fritidssenter på Stryn.

Første samling gjennomført

Norges Skiforbund i samarbeid med "Statoil Morgendagens helter", lanserte i 2017 et treårig mentorprogram for kvinner kalt "Morgendagens Skiledere". I helgen ble første samling gjennomført.

Junior NM 2018

2018.02.18 Fredrik Villumstad og Anna Odine Strøm ble Norgesmester Junior i Bjørklibakkene på Stryn. Søndag vant Oppland lagkonkurransen foran Sør-Trøndelag. Finnmark tok 3. plassen med Anna Odine Strøm på laget.

Klart for trippelen

Fredag lørdag og søndag er det klart for et av årets høydepunkter, nyskapingen Nordic Combined Trippel i østerrikske Seefeld.

Klart for junior-VM

Fra 28. januar til 3. februar arrangeres årets junior-VM i nordiske grener i sveitsiske Kandersteg/Goms. Parallelt arrangeres også U23-VM i langrenn.

Historisk vinner på Rena

Stefaniya Nadymova fra Russland ble historiens første kvinnelige vinner i det internasjonale kombinertrennet på Rena fredag.

Chaux-Neuve

Norges Skiforbund sender syv utøvere til helgas verdenscuprenn i franske Chaux-Neuve.

Uttak kombinert

Det er uttatt utøvere til COC Rena, junior-VM, samt nordisk juniorlandskamp.

Uttak OL

Mandag 15. januar tok Olympiatoppen ut nye utøvere.

Sju utøvere til Val di Fiemme

Norges Skiforbund sender sju utøvere til helgas verdenscuprenn i italienske Val di Fiemme. Det er også uttatt utøvere til kontinentalcuprennene i Ruka, samt til junior-VM i Sveits.

NIF-EPI03, 03