Hopp til innhold

Ida Marie Hagen og renndirektør for kombinert i FIS, Lasse Ottesen i Portoroz.

Får endelig hoppe i storbakken

Kombinertkvinnene får to World Cup-renn i Holmenkollen 15.-16. mars til vinteren. Der skal det hoppes i storbakken for første gang. Dette blir en historisk premiere.

Dette ble vedtatt i kveldens møte i kombinertkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

Det er egentlig kun tillatt å hoppe i en normalbakke for kvinnekombinert, men de individuelle kombinertrennene i Holmenkollen 15.-16. mars 2025 vil fungere som en «premiere» hvor kombinert for kvinner skal konkurrere i en storbakke i hopp for første gang. Detaljer og formatet for hoppdelen vil besluttes under FIS sitt høstmøte i Zürich. Dette med tanke på blant annet hvor mange hoppere som får være med i konkurransen.

– Endelig. Dette har vi ventet på, og nå ble jeg kjempeglad. Jeg har hatt så lyst til å konkurrere i den mektige storbakken i Holmenkollen i mange år. Dette er egentlig en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Søsteren min (Mille Marie) og jeg har vært å sett på Holmenkollen Skifestival fra vi var små, og vi har alltid drømt om å konkurrere der, forteller kombinertlandslagets Ida Marie Hagen.

Se også referat fra møtene i kombinertkomiteen.

nif-epi04, 04