Hopp til innhold

Kombinertlandslaget i VM-sesongen: Jens Lurås Oftebro, Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber, Ida Marie Hagen og Jørgen Graabak. (Foto: Steinar Bjerkmann / NSF)

Spisset kombinertsatsing mot VM på hjemmebane

Seks utøvere får plass i elite A-gruppen når Kombinertlandslaget sikter mot suksess under VM i Trondheim til vinteren.

– Det er ingen tvil om at denne sesongen er den mest spennende sesongen vi har hatt siden VM i Oslo i 2011. Vi har hatt OL-sesonger i mellomtiden, men VM i nordiske grener på hjemmebane er noe helt spesielt i Norge, sier sportssjef Ivar Stuan. 

– Det er derfor vi spisser vår elite A-satsing. For å ligge i forkant, må vi optimalisere opplegget rundt de aller, aller beste, fortsetter Stuan.

Kombinertlandslaget går fra 13 til 6 utøvere i VM-sesongen. Samtidig opprettes det en såkalt elite B-gruppe.Jan Schmid blir hovedtrener for elite A-utøverne.

– Nå er det opp til dem rett bak å vise seg fram. Og de har også gode muligheter. For vi har fem startplasser i VM etter suksessen i Planica. Det blir en voldsom kamp om å komme med på laget i både World Cup før VM og ikke minst i VM-troppen. Vi i landslagsledelsen har utfordret utøverne på elite B om å komme med sine ønsker og behov, så skal vi strekke oss langt for å hjelpe dem på veien mot VM i Trondheim, sier Stuan.

Elite B samt junior- og rekruttlandslaget vil i stor grad bli ivaretatt ute i de sterke regionale teamene (Granåsen, Lillehammer, Kollen). 

– Dette handler også om økonomi. Det er ikke bærekraftig med så mange utøvere på landslag som vi har hatt. Vi ønsker å bruke midlene på de beste, spesielt fram mot VM i Trondheim og for guttas del også OL i Italia i 2026. I OL-sammenheng er kvotene mindre enn før, trolig får vi bare se tre norske herrer på start i vinterlekene om knappe to år. Da er det også naturlig med færre utøvere på elitelaget, slik at trenerne våre kan bruke enda mer tid med de aller beste, sier Ivar Stuan.

Elite A 2024/25-sesongen:
Jørgen Graabak (Byåsen IL)
Ida Marie Hagen (Haslum IL)
Gyda Westvold Hansen (Nansen IL)
Mari Leinan Lund (Tolga IL)
Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)
Jarl Magnus Riiber (Heming IL) 

Elite B 2024/25-sesongen:
Marte Leinan Lund (Tolga IL)
Espen Andersen (Lommedalens IF)
Espen Bjørnstad (Byaasen Skiklub)
Kasper Moen Flatla (IL Jardar)
Einar Lurås Oftebro (IL Jardar)
Aleksander Skoglund (Molde og Omegn IF)
Andreas Skoglund (Molde og Omegn IF)
Simen Tiller (Moelven IL) 

Junior- og rekruttlandslaget tas ut senere.

nif-epi04, 04